Manji broj saobraćajnih nezgoda u Kikindi

Manji broj saobraćajnih nezgoda u Kikindi

385
0
Deli

Podaci Izveštaja o stanju bezbednosti saobraćaja na putevima grada Kikinde za period od 1. septembra 2017. do 28. februara 2018. godine, koji je usvojen na 13. sednici Skupštine grada Kikinde, pokazuju da je ukupan broj saobraćajnih nezgoda manji za 14,67 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Od početka septembra do kraja februara dogodilo se 64 saobraćajnih nezgoda u kojima je nastradalo 47 osoba. Dve osobe su poginule, teške telesne povrede zadobilo je njih 14, dok je 31 osoba lakše povređena.

U saobraćajnim nezgodama najviše je bilo povređenih biciklista, skoro 30 odsto od ukupno povređenih, zatim putnika u putničkim vozilima, skoro 28 odsto, potom vozača putničkih vozila (25,53 odsto), vozača teretnih vozila (6,38 odsto). Ostale povređene čine putnici u autobusu, vozači zaprežnih vozila, putnici u teretnom vozilu i pešaci.

Broj saobraćajnih nezgoda gde je bilo nastradalih manji je za 25 odsto u odnosu na prethodnu godinu, dok je broj  saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom manji za 2,86 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

U aktuelnom izveštajnom periodu, najveći broj saobraćajnih nezgoda, 51, dogodilo se u naseljenim mestima, odnosno skoro 80 odsto, dok su se ostale dogodile van naselja.

Najčeše grupe uticajnih faktora na nastanka saobraćajnih nezgoda su pogrešno izvođenje radnji u saobraćaju od stane vozača, zatim nepromišljene radnje vozača, propusti vozača zbog lošeg psihofizičkog stanja, nepažnje, rasejanosti, zatim specijalni slučajevi, uticaj puta i okoline i drugo.

Prilikom kontrole učesnika u saobraćaju otkriveno je 3845 prekršaja. Najviše prekršaja ima zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila, nekorišćenje sigurnosnog pojasa i vožnje pod uticajem alkohola, navedeno je u Izveštaju o stanju bezbednosti saobraćaja na putevima grada Kikinde za period od 1. septembra 2017. do 28. feburara 2018. godine.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *