Matijaš Belšak odbranio titulu najsnažnijeg čoveka na Euro kupu “Strongmen” u...

Matijaš Belšak odbranio titulu najsnažnijeg čoveka na Euro kupu “Strongmen” u Novim Kozarcima

122
0
Deli

Novi Kozarci bili su i ove godine domaćin  manifestacije pod nazivom „Strongman“ Euro kup. Takmičenje, koje se ove godine održalo po 17. put, okupilo je osmoricu najsnažnijh ljudi iz Srbije, Slovenije, Austrije, Bosne i  Hercegovine, Slovačke, Mađarske i  Poljske.  Nastupili su : Dragan Bogojević iz Srbije, Ronald Knoli iz Austrije, Vahid Hadžialić iz Bosne i Hercegovine, Jozef Tomaszewski iz Poljske, Matjaš Belšak i Jaka Kržišnik iz Slovenije, Laco Valkar iz Slovačke i Ištvan Nagy iz Mađarske. U okviru takmičenja ubačene su 3 nove discipline kao što su podizanje automobila, nošenje nakovanja i tzv. Herpsov hvat, koji je jedinstvena disciplina na Balkanu.

Ulogu branioca titule nosio je Matijaš Belšaka iz Slovenije, zvanično trećeplasiranog na svetu, koji je i ove godine uspeo da trijumfuje. Drugo mesto pripalo je Jaki Kržišniku, takmičaru iz Slovenije, dok je treće mesto osvojio Ronald Knoli iz Austrije.

Drago mi je što sam se i ove godine takmičio na „Strongman“ manifestaciji i što sam ponovo uspeo da pobedim. Discipline su i ove godine bile veoma zanimljive. Organizacija takmičenja bila je odlična, iako su Novi Kozarci malo mesto. Hvala mnogo divnoj publici na podršci. Ako sve bude u redu, rado ću se takmičiti i sledeće godine“, saopštio je Matijaš Belšak, pobednik 17. „Strongman“ Euro kupa.

 

Prvi put sam ovde, discipline su bile teške, ali smo se svi potrudili da takmičenje bude zanimljivo za publiku. Godinu dana sam  trenirao za „Strongman“ takmičenje, i sedmi najjači čovek sam u Austriji. Za ovu vrstu takmičenja pored snage potrebno je raditi i na kondiciji“, rekao je Vahid Hadžialić, takmičar iz Bosne i Hercegovine.

 

 

Dragan Bogojević, takmičar domaćin rekao je da je opšti utisak ovogodišnjeg „Strongman“ Euro kupa pozitivan: „Uspeli smo da organizujemo takmičenje „Strongman“ i ove godine. Bilo je teško, pripreme su bile u redu, pre takmičenja sam imao manju povredu, koju sam uspeo da  saniram. Žao mi je što jedan od takmičara iz Poljske nije mogao da dođe, pa smo nastupili nas osmorica takmičara“ – izjavio je Bogojević.

Sedamnaesta po redu sportska manifestacija Kup Evrope „Strongman“ koja se održava u Novim Kozarcima odlikuje se kontinuitetom i tradicijom. Zanimljiv program i odlična  organizacija čine ovo takmičenje prepoznatljivim ne samo u Srbiji nego i u regionu. Učešće najpoznatijih svetskih takmičara, čini ovo takmičenje izuzetno atraktivnim.Takmičari demonstriraju kako mentalnu tako i fizičku snagu, neverovatnu izdržljivost, taktiku, veštinu i umeće. Smatramo da je ova manifestacija veoma značajna za razvoj sporta, i kao grad uvek smo spremni da podržimo ovakvu vrstu takmičenja“, obrazložio je Miodrag Bulajić, član Gradskog veća zadužen za privredu, mala i srednja preduzeća.

Organizator ovogodišnjeg „Strongman“ takmičenja bio je bodibilding klub „Sloboda“ uz značajnu pomoć Gradske uprave, Mesne zajednice i ostalih sponzora.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *