Maturanti Gimnazije “Dušan Vasiljev” večeras proslavljaju maturu

Maturanti Gimnazije “Dušan Vasiljev” večeras proslavljaju maturu

196
0
Deli

Učenici četvrtih razreda kikindske Gimnazije „Dušan Vasiljev“ proslavljaju večeras veliku maturu i na taj način završavaju još jednu etapu svog školovanja.

Imali smo jednu lepu i dobru generaciju. Do samog kraja nismo znali ko će nam biti đak generacije. Tri učenice su ušle u uži izbor a konačnom odlukom za đaka generacije izabrana je učenica Aleksandra Ćoškov, koja je ostvarila zapažene rezultate iz hemije, osvojivši treće mesto na republičkom takmičenju” izjavila je direktorica Gimnazije Mirjana Dražić usput dodavši da je protekle nedelje održan i  prijemni ispit za IT odeljenje na kojem je od 16 prijavjenih učenika, njih osmoro položilo prijemni ispit.

Na pitanje koji fakultet želi da upiše ovogodišnji đak generacije  Aleksandra Ćoškov izjavila je  da bi volela da upiše farmaciju na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu i dodala da još uvek nije svesna da je završila srednju školu, te da će uvek u duši ostati gimnazijalac.

 

Za sportistu generacije proglašena je rukometašica kikindskog ženskog rukometnog kluba Emilija Lazić koja nakon gimnazije planira da upiše DIF u Novom Sadu. Inače, igrajući za kikindski rukomenti klub koji je nedavno osvojio republičko takmičenje, Emilija je proglašena za najboljeg igrača u ligi.

 

Sada, nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja, učenicima predstoji polaganje prijemnih ispita na fakultetima,  kao i visokim strukovnim školama. Tako će, nakon položenih prijemnih ispita, budući „brucoši“, već početkom jeseni, „zagrejati klupe“ amfiteatara, i nastaviti svoje školovanje na nekom višem nivou.

 

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *