Maturanti saglasni : ,,Putevi nam se razdvajaju, ali ostaje nam ovaj grad,...

Maturanti saglasni : ,,Putevi nam se razdvajaju, ali ostaje nam ovaj grad, ovaj ples i školske uspomene”

476
0
Deli

 

 

 

 

 

 

Maturantskim plesom uz note iz Štrausove opere “Slepi miš” ali i uz Užičko kolo, preko 400 maturanata završnih razreda kikindskih srednjih škola proslavili su danas na gradskom trgu  završetak srednjoškolskog obrazovanja uz muziku koja je emitovana putem satelitskog radija. Na preko 50 lokacija širom zemlje istovremeno je plesalo više od 11 hiljada maturanata:

,, Školu ću pamtiti po društvu, završili smo školu, sada smo maturanti, imali smo probe plesa i bilo je jako zanimljivo, ali najviše ću pamtiti po društvu. Plesne korake nije bilo teško naučiti, jer inače obožavam da igram. Dalje planiram da se upišem ili Policijsku akademiju, ili glumu” – rekao je maturant Ekonomsko – trgovinske škole Filip Stankov.

Danijela Eređin, maturantkinja Hemijske škole na smeru arhitektonski tehničar kaže da će školu pamtiti po lepom druženju sa drugarima iz odeljenja:

,, Moj razred će mi uvek ostati u lepom sećanju, ali i moji profesori koji su jako dobri, a budući da sam boravila u internatu, to će mi ostati u veoma dobrom sećanju. Dalje planiram da upišem Pejzažnu arhitekturu, a pripreme za plesni perfomans koji smo izveli na trgu nisu bile teške” – rekla je maturantkinja za Focus.

Dragana Santo, maturantkinja na smeru medicinska sestra-tehničar rekla je kao i njeni drugari da će školu najviše pamtiti po dobrom društvu:

,, Jako smo se lepo družili tokom školovanja, po lepim izlascima. Planiram da upišem Višu radiološku školu u Novom Sadu. Ples me je veoma zanimao, tako da nije bilo teško naučiti plesne korake, i bilo nam je divno dok smo se pripremali, jer mi smo se pre svega dobro zabavljali” – rekla je Santo.

Stanislava Hrnjak, predsednica Skupštine grada Kikinda poželela je maturantima sreću u daljem obrazovanju i da ne zaborave nikada grad iz koga su krenuli:

,, Ne zaboravite nikada kroz šta ste prošli ovih 17, 18 godina i sada kada krenete putem koji je daleko odgovorniji i sa više izazova, ne zaboravite vaše roditelje, naročito bake i deke, a ni grad u kojem ste rođeni. Kikinda je naše zajedničko gnezdo gde ćete sigurno, ma gde god život da vas odvede imati kome da se vratite” – izjavila je Hrnjak.

 

 

 

 

 

 

Maturantska parada održana je po dvanaesti put u našem gradu, a prema rečima organizatora programa Kulturnog centra Kikinda Marka Markovljeva , broj maturanata se iz godine u godinu povećavao:

,, Kada smo počeli pre 12 godina, bilo vas je nešto manje od polovine ovog broja danas, a vidite, dokle smo danas stigli. Ova manifestacija je počela da se podrazumeva i to je najveći efekat svega. Kao i svake godine, vi ste najlepši maturanti u Srbiji  i želim vam da, jednog dana kada odete na fakultete i druge škole da se vratite u vaš grad i učinite ga mnogo boljim nego što je on sada “ – izjavio je Markovljev.

Nenad Raković, maturant kikindske Gimnazije “Dušan Vasiljev” kaže da je “Maturantska parada” manifestacija koja treba da živi i da se poštuje:

,, Okupili smo se danas ovde da ispoštujemo tradiciju koja već dugo godina traje, i tokom proteklih par nedelja vežbali smo za ovaj ples koji smo danas i odradili, svi smo veoma zadovoljni prepuni pomešanih emocija, malo smo i tužni jer se svemu ovome bliži kraj i nekako, putevi nam se razdvajaju ali ostaje ono zajedničko – ovaj grad, ovaj ples i školsko druženje”  – izjavio je ambiciozni maturant kikindske gimnazije dodavši da nakon prirodno – matematičkog smera namerava da upiše Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu na smeru softversko inžinjerstvo i informacione tehnologije.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *