Međunarodni plivački miting ,,Prolećni kup Banata” održan po peti put u Kikindi

Međunarodni plivački miting ,,Prolećni kup Banata” održan po peti put u Kikindi

188
0
Deli

Na bazenima sportskog centra ,,Jezero“ održan je Međunarodni plivački miting – ,,Prolećni kup Banata”  u organizaciji Plivačkog kluba ’’Velika Kikinda’’  koji je po peti put u našem gradu,  okupio preko 320 takmičara iz 20 klubova iz Srbije ali i gostiju iz Rumunije. Miodrag Bulajić ispred Gradske uprave Kikinda istakao je da u kratkom vremenskom intervalu imamo značajna plivačka takmičenja:

,,To pokazuje pre svega da je  grad Kikinda obezbedio neophodne infrastrukturne uslove za održavanje ovakvih manifestacija, a i da plivački klub ,,Velika Kikinda” ima dobre organizacione sposobnosti i kapacitete za organizaciju ovakvih sportskih takmičenja.  Uspeli smo da rekonstruišemo kompletno bazen, da poboljšamo prateću infrastrukturu i da obezbedimo adekvatnu opremu za održavanje ovakvih važnih takmičenja. Mi se na tome ne zaustavljamo i želimo i dalje da ulažemo u ovaj sportski objekat, izgrađuje se nedostajući parking proctor koji će, zajedno sa zelenilom upotpuniti i ulepšati ovaj sportski objekat” – izjavio je Bulajić.

 

 

 

 

 

 

 

Dragan Jocić, komesar Plivačkog saveza Srbije rekao je da je Kikinda oduvek bila centar plivanja:

,, Drago nam je da okupljanjem u klubu ,,Velika Kikinda” to dodatno napreduje i nadam se da će biti još zapaženije na mapi Srbije. Drago nam je što je i bazen pretrpeo znatne i lepe promene sa novim blokovima i novim stazama, tako da Kikinda ima sve preduslove da to bude još bolje u narednom periodu” – zaključio je Jocić.

 

 

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *