Memorijalni turnir “Dragan Ciganović Ciga” okupio džudiste iz devet zemalja

Memorijalni turnir “Dragan Ciganović Ciga” okupio džudiste iz devet zemalja

304
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Proteklog vikenda Kikinda je bila domaćin 35. Međunarodnom džudo kupu i 10. Memorijalnom turniru “Drgana Ciganović Ciga”, koji su kalendarom takmičenja ove godine spojeni. Ovo sportsko dešavanje u organizaciji Džudo kluba “Partizan” okupilo je više od 170 sportisata, koji su se takmičili u nekoliko uzrasnih kategorija.

Iako je tokom vikenda bilo organizovano više džudo takmičenja predsednik Kluba “Partizan” Miroslav Bogojević zadovoljan je kako je sve proteklo. – Danas na našem turniru imamo takmičare iz osam država regiona. Tu su svi naši prijatelji i ja mogu reći da sam presrećan i zadovoljan samom organizacijom i odzivom broja takmičara – rekao je on.

Na kikindskom Džudo kupu predstavili su se takmičari iz 30 klubova iz Rumunije, Bugarske, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije.

Međunarodni džudo kup Kikinda 2018 otvorio je član Gradskog veća Milivoj Linjački. – Uzimajući u obzir dugu tradiciju džudo sporta u Kikidni, Grad Kikinda podržao je ovo takmičenje kao i svake godine u nadi da će iz godine u godinu da raste. Ovo je nama u Kikindi već treće veliko takmičenje i možemo reći da smo postali jedan od centara džudoa u celoj Srbiji – rekao je Linjački.

Za kikidnski džudo klub 2018. godina je i jubilarna, jer obeležavaju 50 godina postojanja. Od početka godine tim povodom organizovali su tri sportska događaja. Kako je objasnio Svetislav Vukmirica, predsednik Skupštine Džudo saveza Vojvodine, trude se da na pravi način promovišu sport, klub i ljude koji su dali doprinos razvoju ovog sporta. – Na dan kluba, 2. avgusta, najverovatnije ćemo promovisati knjigu, koja će zabeležiti sve ono što se desilo proteklih 50 godina. Biće to dan kada će se okupiti sve generacije našeg kluba. Mislim da ćemo uspeti u zamislima da ova godina bude zapamćena, a da to bude završetak jednog novog ciklusa i početak jedne nove ere i novih uspeha Džudo kluba „Partizan“ – rekao je Vukmirica.

U organizaciji Džudo kluba „Partizan“ ove godie već je održano školsko takmičenje na kojem je nastupilo 850 džudista, kao i 13. Međunarodni trening kamp.

 

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *