Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo konkurs za policijsku obuku 650 polaznika

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo konkurs za policijsku obuku 650 polaznika

729
0
Deli

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurse za upis 650 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici. Konkursi su objavljeni za stručno osposobljavanje kandidata za obavljanje policijskih poslova za potrebe nekoliko Policijskih uprava.

Za potrebe Policijske uprave za grad Beograd biće upisano 400 polaznika, dok će 250 polaznika biti obučavano za rad u Policijskim upravama Kikinda, Pančevo, Subotica, Zrenjanin, Sombor, Sremska Mitrovica, Požarevac, Niš i druge.

Prijave na konkurs sa dokumetacijom podnosi se u roku od 30 dana od dana objaviljavanja konkursa, odnosno od 26. januara, policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata na propisanom obrasu.

Stručno osposobljavanje polaznika za obavljanje policijskih poslova traje 12 meseci i sprovodiće se sukcesivno po klasama.

Kako je navedeno u Konkursu, polaznik koji uspešno završi Osnovnu policijsku obuku dobija uverenje i stiče mogućnost zasnivanja radnog odnosa u skladu sa zakonom i podzakonskim aktima koji regulišu ovu materiju, u Ministarstvu unutrašnjih poslova u svojstvu pripravnika za policijskog službenika, uz dužnost da najmanje pet godina ostane na radu u Ministarstvu ili da naknadi troškove stručnog osposobljavanja.

Više o uslovima za upis u Centar za osnovnu obuku u Sremskoj Kamenici pogledajte OVDE.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *