Mladi džudisti kikindskog „Partizana“ zablistali na državnom prvenstvu u kategoriji juniora

Mladi džudisti kikindskog „Partizana“ zablistali na državnom prvenstvu u kategoriji juniora

75
0
Deli

Posle kadetskog prvenstva Srbije koji je održan pre nekoliko meseci u Beogradu i na kom je džudo klub „Partizan“ osvojio prvo mesto u ekipnoj konkurenciji i potvrdio dominaciju tog uzrasta u državi,  uspeh je, još boljim rezultatom, potvrđen i u konkurenciji juniora.

Pokazali smo da smo najozbiljniji i najuspešniji klub u Srbiji. Ovo je možda i najbolji rezultat u istoriji našeg kluba, jer osvojiti 6 medalja, 3 zlatne i 3 srebrne na najvažnijem takmičenju za taj uzrast je više nego izuzetan uspeh. Naši takmičari su potvrdili svoj kvalitet jer su bili i najbolji i u kvalifikacionom takmičenju na prvenstvu Vojvodine. Možda je za nekog to bilo iznenađenje ali za mene kao trenera nije, očekivao sam ovakav uspeh. Nisam ih opterećivao, a oni su to vratili na najbolji mogući način ostvarivši fantastičan rezultat. Posle ovog uspeha, imaju otvoren put ka evropskoj sceni, na kojoj treba da se dokažu u godinama koje slede. Mi ćemo se potruditi da im taj put olakšamo, da ih pripremimo i da oni dođu do svog sportskog maksimuma i na kraju da zaokruže svoje sportske karijere “ – obrazložio je Svetislav Vukmirica, predsednik džudo kluba „Partizan“.

Kod dečaka, u kategoriji do 60 kg Dejan Grujić je osvojio drugo mesto, u kategoriji do 90 kg Mateja Vukmirica je takođe bio drugi, dok je, u kategoriji preko 100 kg, Slobodan Bakić  bio najbolji, osvojivši prvo mesto.

Na zvaničnoj rang listi Džudo saveza Srbije pokazuje da je naš klub na prvom mestu, a da su iza nas ostali klubovi poput beogradske „Crvene Zvezde“, „Rekorda“ iz Rakovice, „Kinezisa“ iz Niša i drugi klubovi. Ovo govori o ozbiljnosti našeg kluba. Imamo puno vrsnih talenata, i  naša deca, kada završe srednju školu, odlaze u najveće klubove, u kojima nastavljaju svoju karijeru. Mi smo potpuno zadovoljni kada vidimo da oni ispunjavaju svoje životne želje i snove. Dešava se i da ne odu svi, i mi zajedno nastavljamo dalje. Tako smo, na primer, i prošle godine uspeli da izborimo opstanak u Super-džudo ligi Srbije, što je izvanredan rezultat, a ove godine ćemo, sa ovim juniorima, potvrditi taj kvalitet i postići stepenik više. Očekujem da budemo u gornjem delu tabele“ –  dodao je Vukmirica.

Veoma sam zadovoljan svojim uspehom. U prvom meču sam imao duel sa aktuelnim kadetskim prvakom Srbije. Ovaj meč sam lako rešio u svoju korist. U nastavku prvenstva sam se borio sa jednim momkom iz Leskovca, da bih na kraju borio u finalu sa momkom koji je trenutno drugi na svetskoj rang listi za juniore, aktuelni peti čovek u Evropi i u svetu. Sa njim sam se vrlo dobro nosio i čak sam možda bio i oštećen, ali sam ipak zadovoljan krajnjim ishodom. U budućnosti me očekuje turnir u Mađarskoj, Evropski kup, u Pakšu i u Sarajevu, gde se nadam da ću ostvariti dobar rezultat, i možda se kvalifikovati za Prvenstvo Evrope“ – rekao je Mateja Vukmirica, koji je osvojio 2. mesto na ovom značajnom takmičenju.

Mladi Dejan Grujić, koji je takođe osvojio 2. mesto na takmičenju, objasnio je da je put do ovog odličnog uspeha bio veoma naporan :

 „ Na državnom prvenstvu sam osvojio drugo mesto. Imao sam 4 teška meča, koja sam uspeo da rešim u svoju korist. U finalu sam izgubio meč od jednog izuzetnog borca iz kluba „Kinezis“. Veoma sam zadovoljan postignutim rezultatom, sa obzirom da sam u proteklom vremenu, trenirao manje nego obično, zbog priprema za upis na fakultet i drugih obaveza. Uspeo sam da pobedim protivnike u što kraćem vremenskom roku. Nisam se borio samo snagom, već i razmišljanjem, jer je za ovaj sport pored fizičke spremnosti bitna i taktika“ –  zaključio je Grujić.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *