Mokrin i Lumbarda obnovili prijateljstvo

Mokrin i Lumbarda obnovili prijateljstvo

160
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Prijateljstvo između Mokrina i grada Lumbarde sa Korčule, stvoreno pre 33 godine na snimanju emisije „Znanje imanje“, zvanično je obnovljeno proteklog vikenda na svečanosti priređenoj tim povodom. U Domu kulture u Mokrinu, organizovana je izložba fotografija nastalih tokom snimanja emisije, a prikazan je i kulturno-umetnički program u izvođenju KUD „Mokrin“ i klape „Porat“.

Predsednica Skupštine grada Kikinda Stanislava Hrnjak inicirala je uspostavljanje ponovne saradnje između Mokrina i Lumbarde, s obzirom na to da Ekonomsko-trgovinska škola Kikinda već sarađuje sa Srednjom školom „Petar Šegedin“ sa Koručule. Na svečanosti u Mokrinu ona je istakla da je Kikinda sa razlogom dobila „Zastavu časti“ od Parlamentarne skupštine Saveta Evrope. – Mi uvek i na svakom mestu pokazujemo da ne postoje granice. Mokrin i Lumbardu povezuje iskreno prijateljstvo. Pronašli smo zajedničke interese kroz gastronomiju, kulturu, tradiciju, poljoprivredu i turizam. Iz tog razloga smo inicirali obnavljanje saradnje koja je nekada postajala, na sreću i uspeli smo u tome – rekla je predsednica Skupštine.

Snimanju emisije 1985. godine u Mokrinu prisustvovao je i Igor Kršinić, načelnik opštine Lumbarda. On je sa puno emocija ispratio događaj posvećen uspostavljanju ponovne saradnje. – Proletos, zahvaljujući saradnji Kikinde i jedne korčulanske škole uspostavili smo kontakt sa gospođom Stanislavom Hrnjak i ja sam već treći put ove godine u Mokrinu. Dogovorena je saradnja na poljima koja nas povezuju, poput sporta i kulture – rekao je on dodajući da prvenstveno žele da se mladi bolje upoznaju i druže.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *