Mokrinčani trijumfovali na Tucanijadi u Ostojićevu

Mokrinčani trijumfovali na Tucanijadi u Ostojićevu

254
0
Deli

Mokrinčanin Bogdan Srbljin osvojio je prvo mesto na 18. Velikom svetskom prvenstvu u tucanju uskršnjim jajima na Mali Vaskrs u Ostojićevu. On je u finali pobedio ovogodišnjeg pobednika na Tucanijadi u Mokrinu Ivana Dilbera.

Bogdan, kako je rekao, svake godine učestvuje i u Mokrinu, ali nije uspeo da ostvari zapažene rezultate. Za ovogodišnju Tucanijadu u Ostojićevu imao je pomoć pri pronalaženju najjačeg jaja. – Pršolgodišnji pobednik u Ostojićevu, a ovogodišnji u Mokrinu Ivan Dilber mi je pomogao da pronađem jaje i eto ispostavilo se da je ono i najjače danas. Vrlo pomešani su mi osećajji. Meni je izuzento drago što sam bio ovde i uspeo da pobedim po prvi put – rekao je Srbljin.

20180415_121555Seniorska konkurencija okupila je oko 30 takmičara, dok se u juniorskoj takmičilo oko 40 dece. U juniorskoj konkurenciji, prvo mesto osvojila je četvrogodišnja Sofija iz Mokrina. Kako je rekla, jaje je najjače, jer je ofarbano ljubičastom bojom, ali priznaje da joj je u izboru pomogao deda Milan Đukić. U njihovoj porodici duga je tradiciija učestvovanja na tucanijadama u Mokrinu i okolnim mestima. – Otprilike od kraja januara po nadalje počinjem da klasiram jaja, da biram, kucam o zube. Mala ima duge korene, njen ujak i majka su pionirski šampioni u Mokrinu. Sofiji je želja da osvoji trofej u Mokrinu. I ove i prošle godine je bila četvrta. Ona voli da se takmiči i evo došli smo ovde i osvojili prvo mesto – ponosno je rekao deda pobednice.

20180415_115523Tucanijadu na Mali Vaskrs u Ostojićevu pre 18. godine počela je da organizuje Pravoslavna crkvena opština. Prema rečima protonamensika Dragana Đukića svake godine broj učesnika se blago povećava. – Za buduća vremena mi želimo da uvećamo sve to i da se bolje organizujemo kako bi smo mogli da upriličimo da sve bude lepo i da možda jednom čak i nadjjačamo Mokrinčane. Makar u organizaciji, ako ne možemo da ih pobedimo u takmičenju. Ove godine, kao i prethodnih, odnesu bar jedno od prva tri mesta – objasnio je protonamesnik Đukić.

20180415_114151Tucanijada u Ostojićevu u porti crkve Svetog oca Nikolaja okupila je takmičare mahom iz Banata, dok se lokalno stanovništvo okupilo da navija. Podeljene su nagrade i za najlepše ofarbana jaja, kao i za najmanje jaje. Program su upotpunili članovi Kulturno umentičkog društva “Dr Tihomir Ostojić”, a slatke i slane đakonije pripremile su članice udruženja žena “Orhideja”.

20180415_114359

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *