Na 21. sednici u Gradskoj kući imenovani novi direktori

Na 21. sednici u Gradskoj kući imenovani novi direktori

363
0
Deli

U svečanoj sali Gradske kuće, danas je održana 21. sednica Skupštine grada u okviru koje su odbornici razmatrali 57 tačaka dnevnog reda. Na samom početku sednice, odbornici su izglasali saglasnost o upotrebi imena Grada Kikinde u nazivu Streličarskog kluba ,,Kikinda”  kao i saglasnost o upotrebi imena grada Kikinde u nazivu udruženja odbojkaških sudija Kikinda. Jedna od izglasanih  tačaka dnevnog reda bila je vezana i za obrazovni sistem:

,,U poslednjih 20 godina mreža škola nije bila predmet bilo kakvih razmatranja niti smo u toj oblasti imali bilo kakvo menjanje kako bi se mreža škola učinila funkcionalnijim. Svedoci smo drastičnog pada dece kako i po osnovu rađanja, tako i po migracionih kretanja, dosta porodica se iselilo sa svojom decom, što se svakako odrazilo i na škole. U Iđošu je prošle godine rođeno 22 dece što dovoljno govori da ovaj grad ima budućnost. Kikinda je grad koji ima dugogodišnju tradiciju školskog sistema i značajni deo zauzima unapređenje i razvoj seoskih sredina. Radna grupa nije išla u pravcu gašenja škola, već naprotiv, očuvanja postojećih. U Kikindi bi funkcionisalo 8 matičnih škola – to su gradske škole, a seoske se pridružuju onovnim školama u gradu, zatim kao matična škola funkcionisala bi škola ,,Feješ Klara” u Kikindi,  ,,Mora Karolj” u Sajanu gde se nastava odvija na mađarskom jeziku, kao matična škola funkcionisala bi i Muzička škola ,,Slobodan Malbaški” a takođe i škola o posebnim potrebama dece. Glavni motiv je da škole budu stabilne, s obzirom na broj odeljenja. Mreža škola ne treba da nam se više desi i ne treba da bude statična kategorija “ –  rekla je Bosiljka Srdić, zamenica gradonačelnika.

U školski odbor osnovne škole ,,Vasa Stajić” u Mokrinu imenovana je nova predstavnica zaposlenih Kovica Ristić, Nataša Šuljan je nova predstavnica zaposlenih u osnovnoj školi ,,Vuk Karadžić” u Kikindi. Miloš Pušara imenovan je za novog člana Upravnog odbora Centra za likovnu i primenjenu umetnost ,,Terra”. Branislav Stokić razrešen je a potom ponovo imenovan za predsednika Nadzornog odbora JP ,,Autoprevoz Kikinda”. Nino Žuvela lišen je funkcije direktora ,,Apoteka Kikinda” , a novi direktor ,,Narodnog pozorišta” u Kikindi je diplomirani glumac Nikola Joksimović. Diplomirani ekonomista iz Kikinde Radislav Ivetić i dalje je na dužnosti direktora Centra za socijalni rad u Kikindi, kao i Dušan Markovljev koji je i dalje na funkciji direktora ,,Autoprevoza”.

Miroslavu Čučiliću prestala je funkcija direktora JP ,,Toplana” istekom perioda na koji je imenovan,a na njegovo mesto imenovan je Dušan Marjanović. Poslanik u Skupštini AP Vojvodine Milenko Jovanov rekao je da je neosporan rad Čičulića, ali da su evidentne i greške koje je on kao direktor napravio:

,,Napravljene su greške preko kojih mi,  kao odbornička većina koja želi da na jedan drugačiji način vodi ovaj grad, ne možemo da pređemo. Građani su nam se često obraćali zbog visokih računa, isključenja grejanja,a to se nije desilo samo jednom, već više puta, njemu je tada skrenuta pažnja, i on je ponovo nastavio po starom. Kakav god da ste stručnjak, taj narod vas plaća i daje vam platu i morate da pokažete poštovanje prema njemu. To je razlog zašto Čičulić više nije direktor i niko ko se tako ponaša, neće više biti direktor uz dužno poštovanje prema njegovoj stručnosti” – naglasio je Jovanov.

 

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *