Na 6. ekološkoj akciji “Takmičenje sa Čistunkom” prikupljeno 17,5 tona sirovine

Na 6. ekološkoj akciji “Takmičenje sa Čistunkom” prikupljeno 17,5 tona sirovine

171
0
Deli

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, 5. juna, kompanija FCC uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj GU Kikinda, organizovala je šesto po redu takmičenje svih  osnovnih škola i predškolskih ustanova u kikindskoj opštini u sakupljanju starog papira i ostalih sekundardnih sirovina pod nazivom “Takmičenje sa čistunkom”. U okviru akcije sakupljeno je 17,5 tona stare hartije i sirovine. Edukativni program obuhvata takmičenje dece iz cele Srbije koji obuhvata preko 60 škola i vrtića:

,, Akciju sprovodimo već duži niz godina u koordinaciji sa Gradom Kikinda i Sekretarijatom za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj. Nagrade su osvojene u dve kategorije – po ukupnoj količini papira Osnovna škola “Đura Jakšić” zauzela je prvo mesto, a u kategoriji prikupljenog papira po jednom đaku jeste Osnovna škola “Mora Karolj”  iz Sajana. Što se tiče predškolskih ustanova, vrtić “Bubamara” je bila neprikosnovena u obe kategorije, te je zauzela prvo mesto. Za prvo, drugo i treće mesto obezbeđene su novčane nagrade” – rekla je Ana Babić, ispred službe za komunikaciju i koorporativnu odgovornost kompanije FCC.

,, Edukativnu akciju “Takmičenje sa Čistunkom” Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj GU Kikinda sprovodi već šestu godinu u saradnji sa kompanijom FCC a sve u cilju edukacije naših najmlađih sugrađana. 17,5 tona sakupljene stare hartije su zaista velike količine. Veliku zahvalnost dugujemo našim najmlađim sugrađanima koji su učestvovali zajedno sa svojim roditeljima, bakama i dekama u akciji, jer svi zajedno sakupljamo hartiju i pričamo o tome kako se ta hartija reciklira i kako će se ponovo upotrebljavati” – izjavila je Miroslava Krnić ispred Sekretarijata.

,, Mogu da kažem da sam veoma ponosna na svoje učenike, nastavnike i roditelje, naša škola je od septembra do juna prikupila preko 4.000 kilograma hartije. Drago mi je što je naš trud prepoznat, mi smo prepoznati kao Ekološka škola, 5. juna smo dobili takođe nagradu od “Zelenih škola Vojvodine” “- izjavila je direktorica Osnovne škole “Đura Jakšić” Biljana Šimon.

 

,, U ovu akciju su učestvovala deca i roditelji, svi smo se angažovali,  i rođake i sve moguće po selu koga god poznajemo smo obavestili tako da su svi donosili. Deca su to objasnila svima i sakupljali smo i plastične flaše, limenke i staru hartiju. Prošle godine smo se uključili u ovu akciju, a ove godine smo se još više angažovali” – istakla je Gordana Grmuša iz vrtića “Lastavica” iz Banatskog Velikog Sela.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *