Na Mini sajmu preduzetnika predstavilo se oko 50 izlagača

Na Mini sajmu preduzetnika predstavilo se oko 50 izlagača

667
0
Deli

Mini sajam preduzetnika, 12. po redu, ove godine okupio je oko 50 izlagača iz Rumunije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Kako se ovaj skup privrednika organizuje u okvriu „Dana ludaje“, koje svake godine poprimaju sve veće razmere, to se oslikava i na razvoj samog Sajma.

Prema rečima predsednika Opšteg udurženja preduzetnika Kikinda Siniše Pašića „Dani ludaje“ imaju veliki značaj za ovu branšu. – Učesnici Sajma ovde su došli da prezentuju svoje proizvode, pokupe informacije, nađu način da plasiraju robu izvan granica Srbije, što se i dešava, i to me čini jako srećnim i nadam se da će to potrajati i da će svaki put biti sve veće i bolje. Preduzetništvo u Kikindi je na višem nivou u odonosu na protekli period, a mi smo udruženje koje ima najviše članova u celoj Srbiji  – rekao je Pašić.

Direktor Regionalne privredne komore Severnoabanstkog okruga Tibor Horvat istako je primetni razvoj Sajma preduzetnika. – Danas ovde imamo i predstavnike Privredne komore Srbije, ali sa druge strane i kolege direktore komora Subotica, Sombor, Sremska Mitrovica, Požarevac i iz drugih delova Srbije. To se pre nije dešavalo. Iz godine u godinu Dani ludaje su sve veći i veći. Sama ova manifestaija je sve veća i veća, jer krenulo se sa dvadesetak izlagača, a sada se tražilo mesto više – rekao je Horvat.

Na štandu brenda „Lakšmi“ Tatjana Petronijević iz Beograda predstavila je svoje domaće ručno pravljenje sapune. Ono po čemu je ona prepoznatljiva jesu oblici njenih proizvoda. – Moji sapuni podsećaju na hranu, ima tu kolača, švargli, kobasica, slaninice i ovom prilikom ih prvi put predstavljam Kikinđanima. Nije lako biti preduzetnik, bar u mom slučaju je ispalo tako. Pored moje volje i željem, meni je ovo ispalo kao dodatni posao. Morala sam u međuvremenu da se zaposlim – obasnila je ona i dodala da je oduševljena Sajmom, pre svega jer je Kikinda lep grad.

Sandra Tot iz Novog Sada već devet godina se bavi izradom nakita od poludragog kamenja. Ove godine po prvi put učestvuje na kikindskom Sajmu preduzetnika. – Ovaj događaj je vrlo značajan u smislu promocije, za sve ljude koji se bave nekim kreativnim radom, jer mogu mnogo većem broju ljudi da predstave svoj posao. U Srbiji je danas teško započeti posao, treba izdržati dok se dođe do ciljne grupe kupaca, a tek onda je lakše – rekla je Sandra Tot.

Član Gradskog veća zadužen za privredu, mala i srednja preduzeća Miodrag Bulajić prilikom otvaranja mini Sajma preduzetnika istakao je da preduzetnici predstavljaju motor razvoja i inovativnosti kikindske privrede. – Na ovim štandovima možete zapaziti rekordan broj izlagača, a ono što je esencijalno jeste da je u svaki proizvod utkano mnogo truda, rada, posvećenosti, strepljenja, ljubavi, znanja, a posebno bih apostrofirao veštinu po čemu se odlikuju kikindski preduzetnici, jer oni svoje rezultate ostvaruju upornim radom i vežbanjem – rekao je Bulajić.

On je još dodao da je Grad Kikinda stvorio platformu podrške koja se ogleda u obezbeđivanju sredstava za razvoj preduzetništva, mikro, malih i srednjih preduzeća, zatim podsticaje za razvoj pčelarstva, sufinasiranje programskih aktivnosti udruženja i drugo, ali da se najbolje pokazala mera sufinansiranja nabavke polovnih i novih mašina i opreme.

 

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *