Na otvorenim bazenima SC „Jezero“ demonstrirana pokazna vežba spasavanja i pružanja...

Na otvorenim bazenima SC „Jezero“ demonstrirana pokazna vežba spasavanja i pružanja prve pomoći

178
0
Deli

Članovi spasilačke službe SC „Jezero“ u saradnji sa volonterima Crvenog krsta, danas su na otvorenim bazenima SC „Jezero“ održali pokaznu vežbu spasavanja i pružanja prve pomoći. Budući da se sezona kupanja bliži kraju, ovo je ujedno bila i poslednja aktivnost na otvorenim bazenima u Kikindi i Banatskom Velikom Selu, kada je u pitanju edukacija o bezbednost samih kupača. Tokom čitavog leta, svakog petka, volonteri Crvenog krsta su u saradnji sa spasilačkom službom SC „Jezero“, organizovali  niz edukacija, vezanih sa pre svega za bezbednost kupača i smanjenje rizika od bilo kakvih povreda. Ukupno 15 volontera bilo je uključeno u realizaciju svih edukacija, a edukovano je oko 450 sugrađana.

Cilj nam je bio da informišemo što veći broj dece, mladih, njihovih roditelja i ostalih sugrađana o bezbednom ponašanju na kupalištima, te smo tako i organizovali edukacije i informisali sve one koji su posetili bazene tokom ovog leta. To su bile jednonedeljne akcije i radili smo sa različitim uzrasnim kategorijama. Kao finalizacija ovih aktivnosti danas smo izveli jednu pokaznu vežbu zajedno sa spasilačkom službom SC „Jezero“, kojom smo prikazali postupak spašavanja davljenika kao i postupak primene prve pomoći u ovakvoj situaciji“, izjavila je Danijela Bjeljac, sekretar Crvenog krsta.

 „ U saradnji sa SC „Jezero“ i spasilačkom službom SC „Jezero“ svakog petka ovog leta smo organizovali edukacije bezbednosti na kupalištima. Osim ovih, organizovane su ostale oblasti Crvenog krsta kao što je trgovina ljudima gde su nam ciljna grupa za edukaciju bili najmlađi sugrađani zajedno sa svojim roditeljima. Zatim, održali smo i edukaciju prve pomoći u slučaju povreda na bazenima. Takođe, imali smo edukaciju vezanu za  smanjenja rizika od elementarnih nepogoda, koje smo realizovali sa decom, gde jedna oblast jeste bezbednost na bazenima“, objasnio je Bela Šamu, saradnik Crvenog krsta.

Sezona je bila veoma uspešna. Akcenat je ovde na pružanju dobrih usluga i bezbednosti samih korisnika. Svakog dana su kod nas dežurne spasilačke službe, kao i lekarska služba. Nije bilo nekih većih intervencija, osim onih preventivnih. Naša spasilačka služba je izuzetno dobro obučena. Svake godine pre početka sezone vrše se obuka i testiranje, koju članovi spasilačke službe vrlo uspešno savladavaju. Takođe,napomenuo bih još da je SC „Jezero“ jedini sportski centar koji je član Nacionalnog granskog saveza za spasilaštvo. Ovaj savez je formiran u okviru Crvenog krsta i mi imamo jednog predstavnika koji je član Upravnog odbora“, izjavio je Slobodan Marinkov, direktor SC „Jezero“.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *