Na radost sugrađana otvoren novi most na Starom jezeru: ,,Sada ćemo šetati...

Na radost sugrađana otvoren novi most na Starom jezeru: ,,Sada ćemo šetati stazom zdravlja”

376
0
Deli

Pred velikim brojem naših sugrađana, juče je pušten u promet most koji spaja Staro jezero i SC “Jezero”. Projekat je podeljen u četiri faze, a za prvu fazu lokalna samouprava  izdvojila je značajna  sredstva u iznosu od 18 miliona dinara u saaradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija.

,, Za Kikindu je ovo veoma važan projekat koji nema samo toliku važnost da omogućava svim stanovnicima prvog rejona da lakše priđu i na neki način u većem broju dolaze na ovu lokaciju, već ceo ovaj projekat ima daleko veći značaj. Reč je o jednom blagu koje Kikinda ima, a za koje smo pre 4-5 godina konstatovali da ima potencijal za razvoj grada, već i za izuzetnost koju će ponuditi ne samo našim sugrađanima , već i celokupnom regionu. U prvoj fazi smo završili ono što smo i obećali, a radi se o mostu koji spaja SC “Jezero” sa Starim Jezerom i sada imamo jednu kompletnu celinu, sa velikom površinom. Sam most je bio veoma komplikovanog projekta koji je izradila naša arhitekta Aranka Blat. Kada pričamo o daljoj budućnosti i daljim fazama očekuje se sportsko-rekreativni centar, u srcu grada i ovo je začetak tog dela turističke ponude grada Kikinde. Planovi su da taj celokupan Sportski – centar dobije novi izgled sa lepim ambijentom u vidu drveća, vršićemo prečišćavanje vode, a svim ostali predviđenim sadržajima dobićemo nešto što nema čak ni širi region. U okviru IPA projekta obezbedili smo 200.000 evra za drugu fazu projekta. Ovim putem bih se zahvalio poslaniku Milenku Jovanovu koji je prepoznavši kvalitet ovog projekta uspeo da animira Ministra Ljaljića i da sredstva od 14,5 miliona dinara koje je Ministarstvo dalo ušlo u grad i uspeli smo da umesto iz budžeta, ta sredstva obezbedimo sa strane, što i jeste cilj najvećeg dela projekta. Grad Kikinda obezbedila je 3,5 miliona i obezbedili smo 6,5 miliona dinara za drugi most i deo sredstava koji se tiče dalje realizacije projekta” – izjavio je gradonačelnik Kikinde Pavle Markov.

,, Živim nedaleko od ovog mosta, često ovde šetam sa svojom koleginicama i mnogo nam je lepo ovde. Ovaj most će nam mnogo značiti, a ponajviše ekologija i ova sredina, naročito zato što ima puno dece koje se šetaju, ali i penzionera poput mene. Znači nam da prošetamo i tamo i ovamo i okolo, ali mislim da nam je ekologija jako važna. Nervira me kada su ljudi nemarni prema svojim kućnim  ljubimcima koje ovde šetaju,a svaki dan se šetam po 4-5 kilometara” – izjavila je naša sugrađanka Vesna Balaban. Koliko svoje vreme provodi na Starom jezeru otkrila nam je i prijateljica naše prethodne sagovornice,  Nada Latinović:

,, Bila sam prisutna još kada se onaj drugi most počeo graditi i bili smo jako srećni. Prolazila sam svaki dan kada su majstori radili i bilo mi je drago. Što se tiče novog mosta, ovo nam zaista nogo znači, predstavlja lep ukras grada i mislim da ovaj most predstavlja pravu stazu zdravlja, tako ga ja od sada zovem” – rekla nam je Latinović.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *