Na Trgu održan ” Olimpijski trening“ pod pokroviteljstvom Vojvođanske banke

Na Trgu održan ” Olimpijski trening“ pod pokroviteljstvom Vojvođanske banke

156
0
Deli

Sa ciljem promovisanja mladosti, sporta i  zdravog načina života, Kikinda je danas bila domaćin “Olimpijskog treninga“, manifestacije koja je održana na kikindskom  trgu, pod pokroviteljstvom Vojvođanske banke i uz podršku gradske uprave. Tema treninga bila je promocija olimpizma i olimpijskih vrednosti među decom osnovnoškolskog uzrasta, usled zabrinjavajućih podataka da se u Srbiji, zemlji sporta, samo 12 % dece bavi sportom, od čega svega 4 % organizovano, uz podršku trenera. Stoga, veliki broj dečaka i devojčica ima problema sa kičmom već u ranom dobu odrastanja.

Sam sadržaj ” Olimpijskog treninga“ osmišljen je tako da se deca kroz pet stanica koje simbolizuju pet olimpijskih krugova upoznaju i oprobaju u različitim sportovima: atletici (crni krug), odbojci (crveni krug), rukometu (zeleni krug), košarci (žuti krug) i na poligonu iznenađenja (plavi krug). Sa šest ekipa od po desetoro dece iz škola iz Kikinde i okruga su radili treneri sa višegodišnjim iskustvom,koji su im, putem edukativnih radionica, prikazali sve lepote i prednosti bavljenja sportom. Najuspešniji  su ipak bili učenici Osnovne škole “Vuk Karadžić” koji su osvojili 120.000 dinara koji će upotrebiti za nabavku sportskih rekvizita za svoju školu.

„ U Kikindu rado dolazim zato što je jedan od mojih velikih učitelja Ranko Žeravica, iz ovih krajeva, tačnije  iz Novog Miloševa. Povod današnjeg dolaska je veoma značajan, zato što se direktno obraćamo deci uz veliku podršku Vojvođanske banke, koja pruža glavna finansijska sredstva. Hvala im što su prepoznali kvalitete Olimpijskog komiteta i veličanje olimpizma. Nije lako biti nekome sponzor 16 godina. Pored Kikinde, skoro sam posetio i Niš, Kraljevo i  Čačak sa istim ciljem – da novi dečaci i devojčice počnu da se bave sportom“, izjavio je Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

– „ Ovakav tip manifestacija treba da se održava i podržava u što više gradova. Deca više treba da se bave sportom,  da vode zdrav život i da nemaju problema sa kičmom ili gojaznošću. U moje vreme deca su se mnogo više igrala i družila napolje,što me je inspirisalo da počnem da se bavim sportom i atletikom“, obrazložio je ukratko Branislav Stojanović bivši Olimpijac i predstavnik Vojvođanske banke.

– ,, Uvek ćemo podržavati ovakav tip manifestacija, jer je veoma bitno  i nama  ispred Sportskog saveza, lokalnoj samoupravi i svim građanima ovde u Kikindi da nam se deca što više bave sportom. Samim tim zdravija će biti i naša nacija, a možda i stignu neki novi veliki Olimpijski rezultati. Veoma je značajno da Olimpijski komitet prepoznaje Kikindu kao grad gde bi trebalo da se organizuju ovakve manifestacije“, saopštila je Jelena Bakić, predsednica Sportskog saveza Kikinde.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *