Najmlađi crtali na temu „Omiljena životinja iz crtanog filma“

Najmlađi crtali na temu „Omiljena životinja iz crtanog filma“

223
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Svetski dan životnja obeležava se danas, 4. oktobra, sa ciljem poboljšanja odnosa prema životinjskim vrstama širom sveta, pružajući podršku pojedincima, grupama i organizacijama koje se staraju o životinjama. Tim povodom deca Predškolske ustanove „Dragoljub Udicki“ učestvovala su na likovnom konkursu, koji su raspisali Sekretarijat za zaštitu životne sredine grada Kikinda i Narodni muzej Kikinda.

Autorima najuspešnijih radova dodeljene su prigodne nagrade na svečanosti u Narodnom muzeju. Kako je rekla direktorica Muzeja Lidija Milašinović upravo najmlađi sugrađani su  njihovi najdragoceniji posetioci. – Ono što nam je posebno važno je da deca kroz ovu, ali i slične promocije, kao i kroz celu promociju mamuta shvate važnost prirodnog nasleđa, da je priroda zapravo jednako važna kao i kutlurno nasleđe. Tu zapravo nema nikakve razlike i u muzeologiji se sve više izjednačava prirodno i kulturno nasleđe. Ne može da se odvoji da li je važnija neka zgrada, neki objekat na trgu ili nešto što nas danas okružuje, a sutra možda neće i zbog toga treba da vodimo računa o našem prirodnom okruženju – rekla je Milašinović.

Deca su crtala na temu „Omiljena životinja iz crtanog filma“, a najuspešniji radovi su i nagrađeni. Jovana Lisulov iz vrtića „Naša radost“ nacrtala je najrealniji rad, Ivana Golušin najosećajniji, Lejla Beloš najsmeliji, Strahinja Popov najangažovaniji, a najživopisniji Emilija Radosavčev.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *