Najmlađi srpski pisac je iz Kikinde i zove se Tijana Našpalić

Najmlađi srpski pisac je iz Kikinde i zove se Tijana Našpalić

337
0
Deli

 

Tijana Našpalić, učenica IV razreda O.Š. ,,Jovan Popović” u Kikindi najmlađi je srpski pisac u Kikindi i na teritoriji čitave Srbije. Više puta je nagrađivana za poeziju, prozu i likovne aktivnosti. Simboličnim nazivom njene prve objavljene knjige “Od srca deci na dar” mlada Kikinđanka poručuje da svako dete može i treba da se izrazi kroz pesme. Uzori su joj Desanka Maksimović i Ljubivoje Ršumović.

“Pesma Desanke Maksimović ‘Krvava bajka’ me je mnogo dirnula, jako je osećajna, a pesma ‘Deca su ukras sveta’ Ljubivoja Ršmovića je baš lepa i vesela i zato je jako volim.” Kako je istakla talentovana kikinđanka, pesme je počela da piše sa šest godina.

,,Slova sam naučila da pišem već sa tri godine, i malo da čitam, i to me je jednostavno navelo da imam želju da pišem pesme. Priče i pesme koje čitamo na školskim časovima mi pomažu jako prilikom pisanja pesama, a ponekad pitam svoju porodicu,mamu, tatu, babu, dedu da mi daju neku ideju o čemu bi mogla da pišem. Učestvovala sam na raznim konkursima i moje pesme godinama sazrevaju zajedno sa mnom. Moja majka je preko interneta došla do raznih konkursa i onda je stupila u kontakt sa piscima raznih zbornika kao što su ,,Almanah 4″ ,,Zlatno pero” ,,Mesopotamija” gde se informisala o pravu mog učešća na konkursima i oni su svi bili iznenađeni kako pišem pesme. Pesme ne pišem zbog nagrada, već zato što volim da ih pišem i to me usrećuje. Moja knjiga je već bila u prodaji a nalazi se i u školskoj biblioteci ,,Jovan Popović”.

Nagrade su se ređale jedna za drugom i Tijana je postala član četiri književna kluba u Srbiji. Još pet zbornika će u toku 2019. godine objaviti Tijanine pesme a upućen joj je i zvaničan poziv na prezentaciju zbornika ,,Mesopotamija” u martu 2019. godine.

 

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *