” Narandžasti karavan” obojio Zrenjanin i Novi Sad

” Narandžasti karavan” obojio Zrenjanin i Novi Sad

380
0
Deli

Uz zvuke tamburaškog orkestra ADZNM “Gusle”, predstavnike Odseka za poslove razvoja grada Kikinde i najslađe predškolce iz vrtića “Poletarac”  danas su u Zrenjaninu i Novom Sadu promovisani 34. “Dani ludaje” koji se u Kikindi održavaju od 19. do 22. septembra. Iako je dan bio sunčan, kikindski mališani su ga dodatno ulepšali kostimirani u najlepšim bojama jeseni, a stanovnicima Zrenjanina i Novog Sada poklonili su pesmu, našu nadaleko čuvenu pitu sa ludajom i ujedno uputili poziv meštanima ova dva grada da svrate na predstojeću manifestaciju. Novina na ovogodišnjim 34. “Danima ludaje” jeste takmičenje u umetničkom rezbarenju bundeva:

,, Prošle godine smo imali malu promociju rezbarenja ludaje, gde smo videli da su naši sugrađani zainteresovani da to pogledaju i ove godine imamo pravo takmičenje, sa deset učesnika koji će rezbarati bundevu . Pored ovog takmičenja, radićemo i promociju zanatskog piva od bundeve i iskreno se nadamo da će to pivo kasnije ući u standardniju proizvodnju i prodaju. Najinteresantniji segmenti su merenje najteže i najduže bundeve, a po prvi put ove godine Kikinda se u subotu 14. septembra predstavlja u mađarskom gradu Racalmaš, kada se  održavaju i njihovi “Dani ludaje” i to je idealna prilika da pozovemo tri najteže mađarske bundeve koje budu pobedile na tom takmičenju da budu naši gosti i da se takmiče na kikindskoj manifestaciji” – najavila je  Jasmina Milankov ispred Odseka za poslove razvoja grada Kikinda.

“Narandžasti karavan” svoje putovanje nastavlja već u petak, kada će, sasvim sigurno, dodatno ulepšati boje i  našeg glavnog grada, a već u ponedeljak, 16. septembra, promocija 34. “Dana ludaje” održaće se i u Temišvaru.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *