Nastavljaju se prekvalifikacije za IT sektor, NSZ objavila javni poziv za usluge...

Nastavljaju se prekvalifikacije za IT sektor, NSZ objavila javni poziv za usluge izvođenja obuka

111
0
Deli
Foto: Pixabay

Nakon uspešne realizacije pilot-programa prekvalifikacija za IT, koji je pokrenut na inicijativu predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić, kao i nastavka ovog programa u još dve faze prekvalifikacija, Vlada planira nove programe.

Nacionalna služba za zapošljavanje 30. novembra objavila je javni poziv za nabavku usluge izvođenja specijalističkih informatičkih obuka nezaposlenih lica za tržište rada. Poziv je dostupan na sajtu Uprave za javne nabavke i na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje i biće otvoren mesec dana.

Glavni kriterijum za odabir ponuđača je broj praksi koje nude za polaznike i kvalitet nastavnog kadra. Obuke će se sprovoditi u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Užicu, Zrenjaninu, ali i u pet novih gradova u odnosu na prethodni krug: Vranju, Sremskoj Mitrovici, Kikindi, Somboru i Kruševcu.

Ovim tenderom predviđena je obuka 850 polaznika, a prijavljivanje polaznika biće obavljeno tokom februara. Izvođenje obuka se planira od marta do septembra naredne godine.

Polaznici će na kursevima moći da nauče osnove programskih jezika Java, Front-End, Web i PHP programiranje, a imaće priliku i da se uključe u dve nove vrste obuka, u odnosu na poslednji krug: obuke za  sistem administratora i obuke za softversko testiranje sa osnovama programiranja.

Obzirom da IT sektor u Srbiji raste za preko 25% godišnje, potražnja za kadrovima iz ove oblasti je izuzetno velika. Cilj programa je zaposlenje što većeg broja kandidata u IT kompanijama. Trenutno je u toku prethodni ciklus obuka koji pohađa oko 700 polaznika.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *