“Nek je vedro sve po svetu”: centralna priredba 26. “Zmajevih dečjih igara”...

“Nek je vedro sve po svetu”: centralna priredba 26. “Zmajevih dečjih igara” pred punim pozorištem

260
0
Deli

U kikindskom Narodnom pozorištu održana je centralna priredba ovogodišnjih, 26. jubilarnih “Zmajevih dečjih igara” pod sloganom “Nek je vedro sve po svetu”. Kao i prethodnih godina, na pozornici Narodnog pozorišta u Kikindi predstavili su se brojni mališani iz predškolskih ustanova kroz interesantne koreografije i recitacije.

-,, Drago mi je što je naš grad, jedini pored Novog Sada koji neguje manifestaciju kao što je ova. Naši predškolci su svake godine angažovani što sa recitalima, što sa plesnim koreografijama i oni su nekako ti koji su nosioci ove manifestacije u našem gradu i zaista mi je zadovoljstvo da kažem da su i naši vaspitači veoma angažovani i svake godine se zaista trude da se sa svojom grupom mališana predstave na najlepši način. Ove godine uglavnom se predstavljamo sa plesnim koreografijama, recitale smo ostavili za naš festival recitatora, 6 koreografija imamo ove godine, bilo je i narodnih igara, modernih koreografija” – rekla je Milana Demić saradnik za delatnosti iz oblasti kulture u Predškolskoj ustanovi ,,Dragoljub Uducki” u Kikindi.

Zorica Despotov, vaspitač u vrtiću ,,Neven” u Mokrinu po prvi put se pojavila na kikindskoj manifestaciji ovakvog tipa, a nedavno je izdala i svoju prvu knjigu pesama za decu pod nazivom ,,Gde stanuje sreća”. Ona je istakla na značaj književnosti od najranijijeg uzrasta:

-,, Drago mi je što sam po prvi put gost na Zmajevim dečjim igrama u Kikindi i naravno da je izuzetno važno kroz ovakve manifestacije negovati ljubav prema poeziji i knjizi” – rekla je Despotov.

Jedna od učesnica 26. Zmajevih dečijih igara bila je i jedanaestogodišnja Tijana Našpalić koja je na Zmajevim dečjim igrama pročitala svoje tri pesme iz njene objavljene knjige pod nazivom ,,Od srca deci na dar”:

 

 

-,, Mnogo volim Desanku Maksimović i pesmu “Krvava bajka”. Sa 6 godina sam napisala svoju prvu pesmu, mnogo volim da pišem i mislim da su Zmajeve dečje igre odlične da neki drugi pesnik čuje za njega i da mu na taj način pomogne” – rekla je talentovana Kikinđanka.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *