Nemanja Konstantin dobio pohvalnicu Grada zbog ostvarenog uspeha

Nemanja Konstantin dobio pohvalnicu Grada zbog ostvarenog uspeha

305
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Kikinđanin Nemanja Konstantin (13) bio je prvi u trci na 800 metara u kategoriji mlađih pionira na Državnom prvenstvu u Sremskoj Mitrovici, što je bio povodo da od Grada Kikinde dobiju pohvalnicu. Na svečanom prijemu gradonačelnik Pavle Markov uručio mu je ovo priznanje, izražavajući nadu da će mu upravo ova pohvalnica dati motiv da se i dalje bavi ovim sportom i postiže vrhunske rezultate.

– Atletika je jedan od najtežih sportova, zahteva mnogo truda, odricanja, a sa druge strane to je sport u kojem postoji najveća konkurencija, kada pričamo na svetskom niovu. Nije lako uspeti u ovom sportu. Pohavlnicu uručujemo kako bi Nemanja dobio podstrek, da vidi da ima neko ko posmatra njegove trke i njegov celokupni rad – rekao je gradonačelnik Pavle Markov.

Nemanja Konstantin ide u Osnovnu školu “Sveti Sava”. Atletikom je počeo da se bavi pre godinu dana i za kratko vreme uspeo je da ostvari zavidan uspeh. Trostruki je prvak Vojvodine za mlađe pionire na 600, 800 i 1500 metara. Član je Ateletskog kluba “Kikinda”, a kako je rekao, za njegove rezultate najzaslužniji su njegov tata i trener Petar Čongradin. – Jako sam se obradovao ovim uspehom, očekivao sam medalju za treće mesto, nisam se nadao prvom mestu. Prevazišao sam sopstvena očekivanja. Sada sam trenutno na 800 metara jer je to najduža disciplina kojom ja mogu da se bavim, ali inače ću u budućnosti ići na duže discipline kao što su 2000 i 3000 metara, možda maraton, još nije određena moja disciplina – rekao je državni prvak.

Trenira svakog dana, najčešće u dvorištu Gimnazije ili u Velikom parku. Pripemajući se za takmičenja u proseku dnevno pretrči oko deset kilometara. S obziorm na to da Kikinda nema atletski stadion, uspeh koji je Nemanja ostvario veći je nego što i sam rezultat govori.

Markov je istakao da atletski sport u Kikindi ima dugu i uspešnu tradiciju, ali da se trenutna situacija na državnom nivou kada je kraljica sporta u pitanju oslikava i u Kikindi. – Za nas je važno da mladi atletičari dolaze, počinju da se bave ovim sportom, prave ovakve rezultate i to je način  da se atletika održi u Kikindi. U budućnosti svakako će jedan od ciljeva biti i stvaranje boljih uslova kako bi sportisti u Kikindi imali daleko bolje rezultate – rekao je gradonačelnik i dodao da će naredne godine biti predstavljen i srednjoročni plan razvoja sporta u Kikindi.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *