Novi foaje do jesenje pozorišne premijere

Novi foaje do jesenje pozorišne premijere

172
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Radovi na izgradnji foajea u Narodnom pozorištu Kikinda trebalo bi da budu završeni do jeseni. Prva faza izgradnje nedavno je počela, a sredstva za tu namenu u visini od oko pet miliona dinara obezbeđena su preko konkursa kompanije NIS “Zajednici zajedno”.

U novom foajeu nalaziće se biletarnica, lobi prostor i galerija, a  biće pogodan i za izložbe i književne promocije. – Izgradnja osnove budućeg foajea, korisne površine oko 150 kvadratnih metara, čini prvu fazu radova. Uslediće izgradnja sanitarnog čvora, a potom i radovi unutar objekta. Do  kraja juna biće okončana prva faza, iza koje će uslediti realizacija druge. Foaje će biti gotov za jesenju premijeru – rekao je Brane Marjanović, direktor Narodnog pozorišta.

Kako je objasnio gradonačelnik Kikinde Pavle Markov ovu godinu obeležiće i investicije u vezi sa kulturom, te da je ovo veoma važan projekat. – Ukupna vrednost radova procenjena je na oko 32 miliona dinara.  Publika više u pozorišnu salu neće ulaziti kroz dvorište. To i ne priliči ovakvoj ustanovi. Sve će za koji mesec biti podignuto na drastično veći nivo. Za Kikindu, publiku, ali i Narodno pozorište, ovo je  veoma značajno – rekao je Markov.

U okviru projekta predviđeno je i uređenje prostora ispred foajea, gde će biti izgrađen mini trg, a čije ime će biti poznati nakon Javne rasprave. Jedan od predloga za naziv je Jovan Ćirilov, koji je bio istaknuti pozorišni umetnik.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *