Novi kolektivni ugovor predviđa veće zarade u firmi „Tisza Automotive“

Novi kolektivni ugovor predviđa veće zarade u firmi „Tisza Automotive“

854
0
Deli

Zaposleni u kompaniji „Tisza Automotive“ danas su potpisali novi kolektivni ugovor, koji predviđa uvećanje zarade i dodatno dobrovoljno penzijsko osiguranje. Ova kompanija zapošljava više od 1700 radnika u pogonima u Senti i Bečeju, a više od 500 zaposlenih je sa teritorije grada Kikinde.

Kolektivnim ugovorom predviđeno je uvećanje zarade na osnovu prisutnosti na poslu i bonusi prilikom prekovremenog rada vikendom. Predsednik Samostalnog sindikata „Tisza Automotive“ Dragan Popov istako je da uvećanje zarade predstavlja bezbednost za porodice. – 1700 porodica će imati veća primanja. Imamo bonuse, kao i dodatno penziono osiguranje kojim malo firmi u Srbiji može da se pohvali – rekao je Popov.

Andraš Gladinec, predstavnik „Tisza Cipo Group“ iz Mađarske, naveo je da se u ovoj fabrici razumeju potrebe zaposlenih. – Radnik koji je dobro plaćen i koji ima rešena pitanja za svoju porodicu biće posvećen svom poslu. Naša kompanija radi na kvalitetu, tako da je obostrano zadovoljstvo prioritet – rekao je Gladinec i dodao da imaju velike planove za dugoročan period.

Predsednik Saveza samostalnog sindikata za više opštine Ilija Drljić istako je da danas potpisani kolektivni ugovor predstavlja nov način uspostavljanaj saradnje stranih ulagača i domaćih radnika. – Koliko je meni poznato, ovakav primer kolektivnog ugovora ne postoji kada je u pitanju region, a i šire. Ovo je kamen temeljac i nadamo se da će i drugi poslodavci koji su došli prepoznati svoj interes i da ćemo nastaviti dobru saradnju – rekao je Drljić.

Mađarska kompanija „Tisza Automotive“ u Srbiji posluje od 2014. godine i bavi se, između ostalog, proizvodnjom strujnih kablova za automobilsku industriju. Zaposleni rade u dve smene, prevoz do posla i nazad je obezbeđen, plate su redovne, a uslovi za rad pristojni.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *