Obeležavanje 101. godišnjice proboja Solunskog fronta u nedelju

Obeležavanje 101. godišnjice proboja Solunskog fronta u nedelju

82
0
Deli

Gradski odbor Saveza potomaka ratnika Srbije 1912.-1920. god. ostvarujući ciljeve Saveza u oblasti negovanja tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, organizuje obeležavanje 101. godišnjice proboja Solunskog fronta 1918. godine, dana 15. septembra 2019. godine sa početkom u 11,00 časova na Železničkom groblju u Kikindi.
Srpska vojska probila je deo Solunskog fronta na Kajmakčalanu 15. septembra 1918. godine i time otpočela završne borbe za oslobođenje Srbije u Prvom svetskom ratu koje su okončane oslobođenjem Beograda 1. novembra 1918. godine. Proboj Solunskog fronta, najznačajniji je vojni uspeh Srbije u Velikom ratu.
Programom obeležavanja predviđeno je da se verski obred i ceremonija polaganja venaca od strane predstavnika gradske uprave, severnobantaskog upravnog okruga, predstavnika ministarstva odbrane i policije, SUBNOR-a, Srpskih ratnih veterana, rezervnih vojnih starešina i ostalih boračkih organizacija, kao i prigodnim recitalom učenika OŠ „Đura Jakšić“ obavi na Železničkom groblju sa početkom u 11:00 časova.

Prevoz za sve zainteresovane građane koji žele da svojim prisustvom obeleže ovu godišnjicu biće obezbeđen u 10:30 časova sa mestom polaska ispred “Galadske”u ulici Svetosavskoj.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *