Obeležen Dan Ekonomsko-trgovinske škole u Kikindi

Obeležen Dan Ekonomsko-trgovinske škole u Kikindi

236
0
Deli

U sklopu obeležavanja Dana Ekonomsko – trgovinske škole u Kikindi 12. i 13. aprila, učenici i profesori su danas zamenili svoje uloge – 42 učenika se našlo u ulozi profesora, ali i direktora,  poslužitelja i psihologa. Naime, novi direktor, maturant Luka Glamočak prvo je održao važnu školsku sednicu u zbornici na kojoj je sa svojim kolegama doneo veoma važne tačke, ključne za za dalje školstvo:

 

 

 

 

 

 

 

,,Tokom svog školovanja, u prošlim razredima na smeru za komercijalistu, beležio sam odličan uspeh i verovatno sam zbog toga pozvan da danas zamenim direktora škole. Veoma je lep osećaj biti direktor škole, odgovornost je velika i vidim da tu ima dosta obaveza ali lep je osećaj. Trudio sam se da ne budem strog, malo sam prijateljima danas progledao kroz prste” – rekao je “novoimenovani” direktor Glamočak.

 

 

 

 

 

 

 

Kako je rekao pravi direktor Ekonomsko-trgovinske škole u Kikindi, Tomislav Bartolić, zamena učenika u profesore, tehničkog osoblja postala je već tradicija:

,,Na ovo smo se odlučili ne da bismo im pokazali kako je ovaj naš zanat jako težak, već  zbog toga što su učenici i danas pokazali veliku odgovornost i svesnost, time što su se dosta dana unazad pripremali za pola sata dugu nastavu. Ono što sam ja obišao za prva tri časa i ono što ja mogu da vam kažem kao odgovorno lice, oni su se jako dobro snašli, a ja sam izuzetno zadovoljan” – rekao je Bartolić.

 

 

Ivana Sremčev, učenica četvrtog razreda  smera ekonomski tehničar  našla se danas u ulozi svoje profesorice Eržebet Lerinc koja je profesor pravnih predmeta:

,,Mislim da sam se super snašla, zato što volim ovaj predmet, a jednom razredu sam prezentovala kulturu,a što se tiče drugog razreda, neke ugovorne obaveze. Nadam se da nisam bila stroga”, rekla nam je Ivana, dok je njena profesorica Eržebet Lerinc istakla da je ponosna na svoju učenicu kako se snašla u ulozi profesorice:

,,Ove godine a i prethodne se odlično se snašla, kod mene ima lepu ocenu, a  čini mi se da su svi učenici naše škole usvojili onaj način rada koji i mi imamo sa njima” – rekla je Lerinc.

Već sutra, 13. aprila u dvorištu Ekonomsko-trgovinske škole u sklopu obeležavanja proslave Dana škole, održaće se kviz znanja, sportska dešavanja ali i revijalno takmičenje u kuvanju pasulja zakazano za 10 časova  na kojem učestvuju učenici Ekonomsko – trgovinske škole i učenici iz Banjaluke.

 

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *