Obeležen Svetski dan obrazovanja o zaštiti životne sredine u SSŠ ,,Miloš Crnjanski”

Obeležen Svetski dan obrazovanja o zaštiti životne sredine u SSŠ ,,Miloš Crnjanski”

150
0
Deli

Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj GU Kikinda teži da svake godine obeleži neki novi datum iz ekološkog kalendara i  kontinuirano vrši neformalnu ekološku edukaciju svih uzrasnih kategorija  o svim značajnim ekološkim temama kroz razne radionice, tribine, predavanja, kvizove i akcije. . Tako se ove godine prvi put u SSS ,,Miloš Crnjanski” obeležava 26. januar kao Svetski dan obrazovanja o zaštiti životne sredine. S tim u vezi, učenici smera tehničar za zaštitu životne sredine SSŠ ,,Miloš Crnjanski” predstavili su ulogu svoje škole u formalnom ekološkom obrazovanju. Prisutnima su prikazali razvoj smera tehničar za zaštitu životne sredine, kao i mogućnosti daljeg obrazovanja i zaposlenja:

,,Naš smer je osnovan 2006. godine kroz njega je prošlo devet generacija, ukupno 247 učenika.Naš smer se bavi uzimanjem i analizom uzoraka i slanjem u adekvatne firme koje donose zakone u zaštiti životne sredine. Prezentacija koja se održava u našoj školi govori o našem smeru, našim stručnim predmetima, o tome čime deca mogu da se bave po završetku školovanja, rad sekcije.Neophodno je znanje današnjoj generaciji i budućnosti jer mi kao ljudi nismo svesni sredine u kojoj se nalazimo i moramo da probudimo svest i našoj deci u odnosu prema prirodi i njenom očuvanju” – izjavila je Marina Simić, učenica IV godine SSŠ ,,Miloš Crnjanski”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

,, Ovo je nedelja obrazovanja o zaštiti životne sredine koja se obeležava svake godine, a s tim u vezi naš smer tehničar za zaštitu životne sredine je jedan od budućih poziva koji mogu naše buduće generacije da usmere ka zaštiti životne sredine i da mlade osobe edukujemo i osvestimo upravo povodom toga, odnosno da se vodi više računa o zaštiti životne sredine i budućnosti planete. Planirali smo i ove godine upis za smer tehničar za zaštitu životne sredine, smatramo da je to jedan od lepih smerova gde deca mogu da steknu obrazovanje i za naredni period,a i za sve one obrazovne profile koji su završili četvrti stepen pa lakše mogu doći do posla iz te oblasti. U smeru imamo uvek 28. učenika po razredu” – zaključio je Milorad Karanović, direktor SSŠ ,,Miloš Crnjanski”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *