Obeleženo 110 godina od osnivanja prvog fudbalskog kluba u Kikindi

Obeleženo 110 godina od osnivanja prvog fudbalskog kluba u Kikindi

111
0
Deli

Prijateljskom fudbalskom utakmicom između OFK “Kikinda 1909” i FK “Obilić” iz Novog Kneževca, danas je na stadionu OFK “Kikinde 1909” obeleženo 110 godina od osnivanja prvog fudbalskog kluba u Kikindi. Obeležavanju ovog važnog sportskog jubileja u Kikindi prisustvovao je i član Gradskog veća Milivoj Linjački:

,, Mi smo sa teritorije grada Kikinde veoma ponosni na klub “Kikinda 1909”, to je klub sa jako dugom tradicijom od 110 godina i treći klub u Vojvodini, a možda čak i u Srbiji od kako je osnovan. Pre tri i po godine smo ušli u nov proces stabilizacije kluba, koji bi u narednom periodu trebao da prikaže kvalitet više i koji treba da dovede više mlađih kategorija i da što više mladih iz našeg grada a i okruženja treniraju fudbal i da se bave sportom, a grad Kikinda će uvek biti tu da pomogne “ – izjavio je Linjački.

,, Mislim da svega par klubova mogu da se pohvale sa dugom tradicijom koju i mi negujemo godinama. Mi smo naslednici prvog osnovanog fudbalskog kluba u gradu pre ravno 110 godina, klub je tokom svoje istorije menjao ime, ali najvećim delom nosio je ime našeg grada Kikinde i dan danas nosi i takav naziv. Danšnju prijateljsku utakmicu igramo tačno na datum proslave 110 godina kluba, a u planu nam je i veća proslava sa atraktivnijim protivnikom koji bi nam bio dostojan protivnik. Ambicije kluba su nam da se ne ponavlja prošla sezona gde smo do zime, do polu sezone sakupili veoma mali broj bodova i borili se za opstanak. Cilj je bio konsolidacija kluba, ali prevashodno opstanak u ligi što je i realno za očekivati za kratko vreme i samim tim realno i za očekivati, u prelaznom letnjem periodu smo  malo pojačali ekipu, izmenili igrače. Cilj nam je da se navijači vrate na stadion i da mi to svojim delima zaslužimo u klubu zato što klub u poslednjem periodu nije valjano funkcionisao zbog ekonomske situacije, a fokus nam je na mlađim kategorijama. Glavni i gorući problem nam je izgled stadiona za koji imamo po prvi put ozbiljne najave i informacije za rekonstrukcijom” – izjavio je golman OFK “Kikinda 1909” i sekretar kluba Marko Vukobrat.

 

 

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *