Obeleženo 40 godina postojanja SC “Jezero”

Obeleženo 40 godina postojanja SC “Jezero”

178
0
Deli

Prigodnim programom u kikindskom Narodnom pozorištu, obeleženo je 40 godina postojanja Sportsko-rekreativnog centra “Jezero” u Kikindi. Bila je to idealna prilika za sve prisutne istaknute zvanice, sportiste i reprezentacije  da se podsete važnih sportskih utakmica, takmičenja, zabavno-kulturnih događaja,  ali i istaknutih pojedinaca koji su svojim delovanjem doprineli daljem razvoju zdanja sa 40 godina dugom tradicijom. Obeležavanju važnog jubileja za sam sportski centar koji je pušten u rad 6. oktobra 1979. godine,  prisustvovao je gradonačelnik Kikinde Pavle Markov i članovi lokalne samouprave  kao i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr. Zoran Milošević:

-,, Ovaj jubilej bitan je iz jednog posebnog razloga-naime, u radu samog Centra očita je potreba da kroz masovnost i humanizaciju fizičke kulture učinimo dostupnim sportske objekte. Kikinda je zaista učinila mnogo kada je obuka neplivača u pitanju, ali i kada je u pitanju podrška lokalne samouprave koji su značajni u podizanju kulturne svesti mladih, ali i onih koji žele da ostanu večito mladi. Pozdravio bih rukovodstvo SC “Jezero” i sve one koji razmišljaju o tome da je podrška lokalne samouprave itekako bitna u opstanku jednog složenog sistema kao što je sportski centar”- izjavio je Milošević.

-,, U proteklih 40 godina veliki broj sportista i građana je prošlo kroz naš objekat, godišnje preko 200.000 sportista, rekreativaca, običnih građana. Broj godina koje proslavljamo podrazumeva i određene teškoće kada je u pitanju održavanje. Proteklih 40 godina mnogo toga je urađeno na investicionom održavanju, tako da i ove , a i tokom naredne godine planiramo dosta aktivnosti za poboljšanje uslova svih sportista i građana”– izjavio je direktor SC “Jezero” Slobodan Marinkov.

 

Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov, osvrnuo se na posebnu istoriju našeg grada izgradnjom SC “Jezero” u našem gradu:

-,, Mnogo toga je učinjeno na nivou samog Sportskog centra i svega što su oni promovisali, ljudi, i naših sugrađana koji su prošli kroz centar i bilo je mnogo lepih trenutaka u istoriji dugoj 40 godina. Polako je sazrelo vreme da pričamo o budućnosti, a na današnji dan Sportski centar je na određenom nivou koji, što se samog grada tiče nije zadovoljavajuć, pre svega iz razloga što sve ima svoj vek trajanja, pa tako i sam Sportski centar. Međutim, Sportski centar nije sama zgrada Centra, već i sve ono što sadrži i ono što okuplja. Planovi i budući razvojni kapaciteti jeste pravljenje jednog novog, velikog Sportskog centra na jednoj velikoj površini i mislim da bismo, ako bismo ispunili te planove u budućnosti bili ubedljivi Regionalni Sportski centar, a možda čak i šire i to je nešto što ne bi imala ni Srbija, ni širi region” – izjavio je gradonačelnik Kikinde Pavle Markov.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *