Obnova Sportskog centra “Jezero”

Obnova Sportskog centra “Jezero”

415
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov obišao je danas radove na rekonstrukciji zatvorenog bazena Sportskog centra „Jezero“. Tom prilikom je rekao da oni prestavljaju samo  početak daljih ulaganja u ovaj sportski kompleks.

Za narednu godinu predviđen je nastavak sanacije krova i postavljanje led sijalica kod malog bazena, ali i rešavanje dugogodišnjeg problema klimatizacije. – Hala će dobiti daleko kvalitetenije uslove za korišćenje. Na taj način će Sportski centar ’Jezero’ doživeti jednu vrstu obnove i da može da se koristi u pravom kapacitetu. Iduće godine objavićemo celokupan plan rekonstrukcije svih važnih pitanja ovog grada. Svakako da Sporstki centar ’Jezero’ jeste važno pitanje svih nas – istakao je gradonačelnik.

On je objasnio da su počeli od rekonstrukcije zatvorenog bazena jer je bio u teškom stanju zbog starosti i neadekvatnog održavanja u određenim periodima. Trenutno se radi zamena pločica, sanacija ivičnjka, zaštita od korozije i ojačanje stubov i krovne konstrukcije, a sanira se i tehničko postrojenje. – Za trenutne radove obezbeđeno je oko devet miliona dinara iz gradskog budžeta. Narednu godinu nastavljamo dalje. Pokušaćemo da deo sredstva obezbedimo i mi, a deo iz budžeta drugih nivoa vlasti. Kao što se vidi iz prethodnih godina, veliki iznos sredstava je uložen u Kikindu, svakako da to ne može i nikad nije moglo samo iz budžeta – rekao je Markov.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *