Obodne ulice grada posute tucanikom

Obodne ulice grada posute tucanikom

201
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Na inicijativu građana, deo ulice u naselju Železnički novi red u Kikindi posut je tucanikom, a to je učinjeno i u produžetku ulice Save Lipovanova. Nasipanjem tucanika, ulice su dobile čvrstu kolovoznu konstrukciju na kojoj može da se odvija saobraćaj bez problema u kišnim uslovima, te vozila javnih službi mogu nesmetano da dođu do svake kuće u tim delovima grada, a građani mogu nesmetano da obavljaju svakodnevne aktivnosti.

Ova investicija Gradske uprave, prema rečima gradonačelnika Kikinde Pavla Markova, nije kapitalna, ali jeste značajna.  – Nama je važno da se svakom čoveku, svakom ko živi u ovom gradu omogući normalan život i korišćenje svega što imaju, kuće i okućnice. Blato koje je ovde bilo nije dozvoljavalo da prolaze ljudi koji ovde žive, otežano je bilo kretanje i vozila Hitne pomoći i drugih vozila – rekao je Markov i dodao da je naselje Železnički novi red građeno delimično mimo planova, što je jedan od problema zašto u potpunosti ne mogu da urede kompletnu infrastrukturu.

Stanovnici ovih ulica zadovoljni su što je njihova peticija urodila plodom, odnosno što sada imaju mnogo uslovnije puteve. Ukupno je za ovu godinu obezbeđeno pet hiljada kvadrata tucanika za ulice u kojima je bio zemljani put.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *