Oboreni rekordi u najtežoj i najdužoj bundevi

Oboreni rekordi u najtežoj i najdužoj bundevi

535
0
Deli

Na 34. manifestaciji “Dani ludaje” u Kikindi značajno su oboreni rekordi u obe takmičarske kategorije – u najdužoj i najtežoj bundevi. Trostruki šampion Dušan Jankov iz Čuruga proizveo je bundevu tešku 639,5 kilograma i time postavio novi rekord na kikindskoj centralnoj manifestaciji:

– ,, Seme sam uzeo iz Amerike, i uglavnom svi mi koji se bavimo proizvodnjom džinovskim plodova, semenje uzimamo iz inostranstva, kako iz Amerike, tako i iz Evrope. Proizvodnja bezmalo traje pet do šest meseci, od početka aprila pa sve do septembra. Potrebno je puno motivacije i volje, znanja, iskustva i novca i uneti celog sebe u celu priču, a smatram i da više faktora učestvuje u sve ovo. Sa takvom težinom, mislim da se polako približavamo Evropi i svetu” – rekao je Jankov.

Drugo mesto pripalo je Radovanu Zakiću, čija bundeva je teška 443,5 kg a na trećem mestu je Ružica Jankov čija bundeva teži 436,5 kilograma. U kategoriji najdužih ludaja titulu je odneo naš sugrađanin Milan Vučen koji je bundevu dugu 3,66 metara uzgajao zajedno sa prijateljem Goranom Lazićem:

– ,,Imali smo dosta poteškoća što se tiče uzgoja, jer smo je uzgajali na otvorenom, umesto u plasteniku, pa onda tu napadaju i bolesti i nije isto kao i u plasteniku. Kolega Goran Lazić otišao je u Sloveniju sa ludajom dugom 4 metra u nadi da će uspeti da obori svetski rekord” – izjavio je Vučen.

Drugo mesto u kategoriji najdužih bundeva pripalo je Kikinđanki Dejani Krasin čija je bundeva dugačka 352 cm, dok je treća Dijana Vukadinović sa ludajom dugom 322 cm.

Foto: Grad Kikinda

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *