Odigrana predstava „Šest lica u potrazi za autorom“ u dvorištu Narodnog muzeja

Odigrana predstava „Šest lica u potrazi za autorom“ u dvorištu Narodnog muzeja

89
0
Deli

U dvorištu Narodnog muzeja Kikinda, u okviru manifestacije „Kikindsko leto 2019“, odigrana je predstava „Šest lica u potrazi za autorom“, koju je pripremila dramska sekcija Gimnazije „Dušan Vasiljev“.

Preko leta smo napravili pauzu sa izvođenjem ove predstave, i  pre nekoliko nedelja smo ponovo krenuli sa pripremama. Ja glumim asistenta reditelja u ovoj predstavi i moj lik je veoma kompleksan zato što ima odnose i sa rediteljem, i sa drugim glumcima, kao i sa licima koji upadaju na probu. Taj lik pokušava da uvede sve pod red, ali joj to baš ne ide od ruke, pa se iznervira. U svakom slučaju glumim veoma zanimljiv lik“, rekla je Anastasija Dangubić  jedna od glumica.

 „ U ovoj predstavi glumim ulogu oca. Ovo je jedna od najbitnijih uloga na ovoj predstavi, zato što se zapravo odjednom, niodkuda pojavljujem, tražim nekog autora, konkretno reditelja i želim da on pretvori moju priču u pravu predstavu i da se ona izvodi u pozorištu. Bio je veliki izazov glumiti u ovoj predstavi, koju radimo već 6 meseci. Ovo je 4. put da nastupamo“, saopštio je ukratko Božidar Kojić, učenik Gimnazije „Dušan Vasiljev“ i  jedan od glumaca na ovoj predstavi.

Ja sam ponosna i izuzetno srećna što nam je Grad ukazao čast i poverenje da se pojavimo pred publikom i da pokažemo šta je to što smo radili u proteklih nekoliko meseci. Predstava „Šest lica u potrazi za autorom“ pisca Luiđija Pirandela jeste izuzetno težak komad, dosta smo ga proučavali i radili na njemu. Pre svega volja ovih mladih glumaca me je dovela do toga da prihvatim izazov i celu priču dovedemo do kraja. Ja nisam profesionalac, amater sam, ali volim njih i svoj posao i jednostavno sam pratila njihove želje. Iako je u pitanju jedna teška priča, ubacili smo i elemente komedije, pa se stoga nadamo da ćete uživati u predstavi“, obrazložila je Miljana Kitanović, psiholog u Gimnaziji „Dušan Vasiljev“.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *