Održan kviz ,,Šta znaš o zdravlju” u okviru Svetskog dana zdravlja

Održan kviz ,,Šta znaš o zdravlju” u okviru Svetskog dana zdravlja

122
0
Deli

U okviru obeležavanja Svetskog dana zdravlja, Crveni krst Kikinda organizovao je i ove godine  tradicionalno gradsko kviz takmičenje “Šta znaš o zdravlju”.

 

 

 

 

 

 

Takmičari, osnovci i srednjoškolci, nadmetali su se u kategorijama podmlatka i omladine iz prijavljenih osnovnih i srednjih škola – ,,Sveti Sava”, ,,Žarko Zrenjanin”, ,,Jovan Popović”, ,,Feješ Klara” ali i seoskih škola ,,Ivo Lola Ribar”, ,,Milivoj Omorac” i ,,Vasa Stajić” i dve srednje škole – Gimnazija ,,Dušan Vasiljev” i SSS ,,Miloš Crnjanski”:

,,Ovogodišnji Svetski dan zdravlja obeležavamo pod sloganom Primarna zdravstvena zaštita – osnov univerzalne pokrivenosti zdravstvenom zaštitom i svakako da će pored ove aktivnosti biti upriličena i ulićna javna akcija koju ćemo organizovati zajedno sa Domom zdravlja i Zavodom za javno zdravlje. Pobednike na ovom kviz takmičenju predstavljaće nas sledeće nedelje, 10. aprila na Pokrajinskoj smotri ,,Šta znaš o zdravlju” u Novom Sadu u organizaciji Crvenog krsta Vojvodine” – rekla je za Focus Danijela Bjeljac, sekretar Crvenog Krsta Kikinda dodajući da su i zdravstveno – preventivne aktivnosti sa mladima i decom kontinuirani proces koji traju tokom cele školske godine u okviru kojih mladi edukatori Crvenog krsta posećuju škole i prenose svoja znanja koja su stekli na obukama i edukacijama u Crvenom Krstu.

 

 

 

 

 

 

Doktor – pedijatar Vesna Tomin, nije krila radost što se i ove godine našla u žiriju kviza ,,Šta znaš o zdravlju”:

,,Veliko mi je zadovljstvo što se i ove godine nalazim u ulozi žirija u ovako značajnoj promociji zdravlja kao što je ovo naše takmičenje ,,Šta znaš o zdravlju”. Ono što je primarno u ovoj priči jeste da se mladi uključuju i brinu o svom zdravlju, zdravlju naših sugrađana, svoje okoline i to je nešto što je inicijativa, koju mi, pedijatri, a i radnici Crvenog krsta godinama podržavamo i podstičemo. Ja isto tako jako podstičem svoje učenike u SSS ,,Miloš Crnjanski” medicinske tehničare da učestvuju u radu Crvenog krsta, da se maksimalno angažuju upravo na ovakvim manifestacijama gde smo mi, ustvari, zdravstveni radnici, zapravo vodiči u ovako jednoj veoma interesantnoj i veoma dobro priči. Oni kroz ovakve kvizove usavršavaju svoje znanje o zdravlju i ono što je podsticajno jeste da se baš kroz jednu vrstu takmičenja ustvari mi stalno pomeramo napred u svojim saznanjima – poput literature koje se svake godine osavremenjuje i uvek u skladu sa novim trendovima o zdravlju i u ovoj priči samo napredujemo”  – rekla je doktorka Tomin.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *