Održan zajednički trening Streličarskog kluba „Apolo“ i osoba sa invaliditetom

Održan zajednički trening Streličarskog kluba „Apolo“ i osoba sa invaliditetom

162
0
Deli

Proteklog vikenda na terenima Sportskog centra „Jezero“ održan je zajednički trening članova Streličarskog kluba „Apolo“ i osoba sa invaliditetom, pre svega slepih i slabovidih.

 Kako je naveo trener Streličarskog kluba „Apolo“ Zaviša Lučić, glavni cilj zajedničkog treninga bio je davanje podrške osobama sa invaliditetom:

Okupili smo se danas da bismo pomogli i dali podršku osobama sa nekom vrstom invaliditeta, prvenstveno slepim i slabovidim osobama iz Kikinde. Važno je pomenuti i da je Streličarski Savez Srbije dao podršku Streličarskom klubu „Apolo“ time što je pozajmio na korišćenje jednu staru korišćenu metu za potrebe odvijanja ovakvih vrsta treninga“- rekao je Lučić.

 

Kontaktirali smo Streličarsko udruženje „Apolo“ ,rešivši da se oprobamo u ovom sportu, jer bavljenjem sportom otklanjamo sve barijere koje postoje. Drugi razlog za održavanje ovog zajedničkog treninga je što kao klub imamo veliki broj članova. Želeli smo da pokažemo da slepi i slabovidi ljudi iz Kikinde mogu mnogo više u sportu nego što su do sada pokazali“, izjavio je Dalibor Dražić, predsednik Kluba za sport i rekreaciju slepih i slabovidih „Budućnost“ Kikinda.

Došao sam danas da edukujem slepe osobe u Streličarskom klubu „Apolo“ koji vodi Zaviša Lučić. Ovde je najbitnije uskladiti  i ekipu i ljude, jer to je nešto sasvim novo i nelako prihvatljivo“, objasnio je Radovan Nikolić, sertifikovani trener u parastreličarstvu sa međunarodnom licencom.

 

 

Inače, kompaund miks tim koje je trenirao gospodin Nikolić, stigao je do četvrtine finala, a u pojedinačnoj konkurenciji dvoje takmičara je stiglo do osmine finala  na Svetskom kupu koji se kategorisao za Olimpijske igre u Češkoj.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *