Održana 23. sednica Skupštine grada

Održana 23. sednica Skupštine grada

123
0
Deli

U svečanoj sali zgrade Skupštine grada Kikinde danas je sa početkom u 10 časova održano 23. zasedanje poslanika.  Na sednici koja je okupila ukupno 25 poslanika, razmotreno je  18 tačaka dnevnog reda. Poslanici opozicione stranke nisu prisustvovali.

Najpre je Snežana Kovačević, sekretarka Sekretarijata za finansije, analizirajući prve dve tačke dnevnog reda, saopštila da je ukupan budžet grada Kikinde proširen za 2019. godinu i da sada iznosi 3 milijarde i 99 miliona dinara.

U nastavku sednice razmotren je godišnji izveštaj o poslovanju Javnog preduzeća za komunalnu infrastrukturu i usluge „Kikinda“ za 2018. godinu kao i  godišnji izveštaj o poslovanju Javnog preduzeća „Autoprevoz“ iz Kikinde i Javnog preduzeća „Toplana“ Kikinda, takođe za 2018. godinu.

Potom su razmotrene sve izmene u  programu poslovanja  gore pomenutih preduzeća iz Kikinde za 2019. godinu.

Deveta tačka dnevnog reda odnosila se na izmene i dopune o organizaciji Gradske uprave Kikinda.

Narednih pet tačaka dnevnog reda odnosile su se na donošenje odluke o obrazovanju i unutrašnjem uređenju komunalne milicije Kikinde, odluke o načinu raspolaganja stanovima u javnoj svojini grada koje se dodeljuju u zakup i drugim vidovima stambene podrške, odluke o izmenama i dopunama o naknadama za korišćenje javnih površina na teritoriji grada Kikinde, odluke o izmeni plana kapitalnih investicija grada Kikinde za 2019. godinu, kao i donošenje rešenja o prenosu nepokretnosti – građevinskog zemljišta i objekta iz javne svojine Republike Srbije u javnu svojinu grada Kikinde bez naknade.

Završne 4 tačke dnevnog reda odnosile su se na donošenje rešenja o otuđenju iz javnih svojina grada Kikinde pojedinih katastarskih parcela u Mokrinu i Kikindi.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *