Održana Božićna liturgija i lomljenje česnice u Hramu Svetog Nikole

Održana Božićna liturgija i lomljenje česnice u Hramu Svetog Nikole

254
0
Deli

Pravoslavni vernici danas proslavljaju rođenje Isusa Hrista. U slavu Njegovog rođenja održana je Božićna liturgija u crkvi Svetog Nikole  i lomljenje česnice, koju je već šestu godinu  pripremila pekara ,,Mršićevi salaši” iz Srpskog Itebeja. U ogromnoj česnici od čak 90 kila bilo je sakriveno pet srebrnjaka i jedan zlatnik.   Liturgiji su prisustvovali i članovi Gradske uprave.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

,,Danas smo zajedno na ovaj najradosniji hrišćanski praznik Božiću hramu Sv.Nikole u Kikindi, , zaista jedna velika radost,jedno zajedništvo koje se oseti i ove godine hvala bogu, obeležava dan koji, valjda ništa ne može da pokvari. Ja u svoje lično ime, u ime grada Kikinde, svojih kolega svim našim sugrađanima,prijateljima,poslovnim partnerima, želim, pre svega mir u duši, dobro zdravlje.Jednu radost i zahvalnost svakodnevno na timmalim stvarima, kažu da ko ne zna da seradujemaloj sreći, ne zna ni velikoj.Oprostite svima onima koji su vas na neki način povredili u prethodnoj godini, izaberite uvek pravu reč, setite se onih koji su danas sami, budite u krugu svojih najmilijih.Borite se za ljubav, ona je nekako veza koja je neraskidiva bez obzira da li se radi o prijateljstvu, roditeljstvu ili partnerstvu, dakleovo je dan kada se rođenjem Isusa Hrista treba da se rodi jedna nova svetlost, jedna nova nada i jedna nova energija koja će nas vući napred. Uz najradosniji hrišćanski pozdrav u ovaj divan praznik, Mir božiji Hristos se rodi,želim vam svima svu sreću ovog sveta” – izjavila je predsednica Skupštine grada Kikinda Stanislava Hrnjak.

 

 

 

 

 

Lomljenju ogromne česnice najviše su se obradovali naravno,oni najmlađi,a prvi koji je pronašao srebrnjak jeste poznati muzičar Žarko Zubanov Buca.

,,Godinama već dolazim na ovu službu i za mene je velika sreća i za moju porodicu, moje najmilije i velika mi je čast što sam ja bio te sreće da pronađem srebrnjak. I kod kuće smo i dalje verni tradiciji, mojih pradedova i dedova kada je priprema Božićne česnice u pitanju i smatram da je ovo velika sreća kako za mene tako i za moje najmilije” – zaključio je Zubanov.

 

 

 

 

 

Milica Udicki, takođe nije krila radost što se u njenoj česnici našao srebrnjak.

,,Znači mi za moje zdravlje i za zdravlje moje porodice i sreća i napredak i neka Bog svakome da pa i meni. Srećna sam što sam ovako nešto mogla da doživim” – radosna je Milica.

 

 

 

 

 

 

 

Otac Nikola Mišković starešina Hrama Svetog Nikole u Kikindi poželeo je prisutnima blagosloven Božić.

,, Svim našim sugrađanima čestitamo Božić. Ceo smisao ovog praznika jeste božija ljubav prema čoveku jer i sami znamo,deca su nešto što najviše volimo. Gospod je dao svoga sina za nas ljude, da bi se mi spasili. Srećan praznik i u zdravlju i miru ga proslavili sa svojim najbližima” – zaključio je otac Mišković.

U ime portala Focus Media Pro želimo vam srećan Božić. Mir Božiji,Hristos se rodi!

 

 

 

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *