Održana sednica Okružnog štaba za vanredne situacije

Održana sednica Okružnog štaba za vanredne situacije

232
0
Deli

Na trećoj sednici Okružnog štaba za vanredne situacije Severnobanatskog upravnog najveći akcenat je stavljen na preduzimanje svih raspoloživih mera kako bi se vlasnici imanja, odnosno poljoprivrednog zamljišta sprečili da isto raščišćavaju putem paljenja i time neposredno ugrožavaju živote i imovinu drugih ljudi. U tom cilju, odlučeno je da se, od strane načelnika Okruga Nikole Lukača inicira održavanje sednice Saveta Upravnog okruga, kojoj bi prisustvovao i Predrag Marić, načelnik Sektora za vanredne situacije, kako bi se o navedenim temama razgovaralo.

Preporuka članova Okružnog štaba je da Republički štab za vanredne situacije donese naredbu kojom bi se utvrdila obaveza probe ispravnosti sirena za javno uzbunjivanje kvartalno ili na svakih mesec dana. Takođe, navedeno je da se u toku ove godine planira popunjavanje vatrogasnih jedinica sa šest novih članova, kao i da Odeljenje za vanredne situacije planira da u sledećoj raspodeli vatrogasnih vozila koja se, prema navodima, očekuje u aprilu 2019. godine, bude uključeno u istu.

Na sednici se još razmatralo i o stanju i problemima funkcionisanja službe osmatranja i obaveštavanja sa posebnim osvrtom na rad operativnog centra za obaveštavanje u Kikindi, analiza dostignutog stepena popunjenosti, opremljenosti i obučenosti specijalizovanih jedinica civilne zaštite, analizai stanja sistema za javno uzbunjivanje, o spremnosti organizacije Crvenog krsta za izvršavanje zadataka zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama, analizi funkcionisanja i stepena ostvarene saradnje Okružnog i opštinskih štabova za vanredne situacije, navedeno je u saopštenju Severnobanastkog upravnog okruga.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *