Održano predavanje ,,Činjenice i mitovi o Čarlsu Darvinu” u CSU

Održano predavanje ,,Činjenice i mitovi o Čarlsu Darvinu” u CSU

177
0
Deli

U organizaciji Naučnog kluba Centra za stručno usavršavanje Kikinda održano je predavanje ,,Činjenice i mitovi o Čarlsu Darvinu” za učenike osnovnih i srednjih škola. Predavanje je održala Bojana Penjin, profesorica biologije u Gimnaziji ,,Dušan Vasiljev”:

,,Današnji datum je značajan jer je 210. rođendan Čarlsa Darvina i lepo je spomenuti ga jer je našoj nauci ostavio neizbrisiv trag. Lepo je da đaci iz jednog drugog ugla saznaju nešto o njegovom i životu i radu. Darvinova teorija o evoluciji se nalazi u redovnom planu i programu i za osnovnu i srednju školu  s tim da je ona u osnovnoj malo zanemarena jer je ona zastupljena  u šestom razredu kada učenici nisu još spremni za tako kompleksnu temu, dok je u srednjoj školi mnogo povoljnija situacija jer se obrađuje u starijem uzrastu” – rekla je Penjin.

 

 

 

 

 

 

,,Smatram da je Čarls Darvin bio u pravu jer je išao i na ostrvo Galapagos veoma mlad i tada je primetio velike sličnosti trave kao one u Engleskoj, takođe je našao brojne životinjske vrste koje su slične onima iz različitih delova sveta,ali najvažnije je spomenuti da se Čarls Darvin dopisivao sa stotinama  i sa hiljadama naučnika iz čitave Engleske, čak i iz drugih država. Darvinu je bilo potrebno oko dve decenije da formuliše svoju teoriju evolucije i u to vreme je vladao verski fudamentalizam, odnosno kada se smatralo da je Bog stvorio sve ali i da su sve životinjske vrste raspoređene na ovoj planeti onako kako je Bog rekao”- rekao je Stefan Sremčev, učenik prvog razreda Gimnazije ,,Dušan Vasiljev”.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *