Održano prvo 3D streličarsko takmičenje “Kikinda”

Održano prvo 3D streličarsko takmičenje “Kikinda”

588
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Streličarsko 3D takmičenje na otvorenom “Kikinda”, u organizaciji SK “Kentaur”, okupio je danas, 5. avgusta, na prostoru bivše kasarne oko 60 streličara iz Srbije. Ovo je prvo zvanično 3D takmičenje koje je kikndski Streličarski klub organizovao i svrstano je u kalendar takmičenja Streličarskog saveza Srbije.

Kako je rekao organizator 3D turnira na otvorenom Jovo Vukmirović sudije, delegati i takmičari zadovoljni su celokupnom organizacijom. – Ovo je za nas veliki uspeh. U periodu godišnjih odmora uspeli smo da okupimo oko 60 takmičara iz Novog Sada, Pančeva, Beograda, Subotice, Kikinde. Imamo sedam kategorija, tu su pioniri, kadeti, veterani u žesnkoj i muškoj konkurenciji – objasnio je on.

Streličari su gađali 14 modela životinja sa različitih distanci i pozicija u dva kruga sa po dve strele. Takav tip takmičenja se u streličarskim krugovima naziva još i imitacija lova.

Slobodan Vujinović iz Novog Sada, na današnjem takmičenju u Kikindi predstavljao je klub „NS 2002“, a kako je rekao sa sobom će poneti lepe uspomene iz Kikinde. – S obzirom da je ovo prvo takmičenje za Kikindu, mi smo prezadovoljni, teren je odličan. Poznajemo domaćine, pošto non-stop sa njima učestvujemo na raznim takmičenjima –rekao je Vujinoivć.

Streličasrki klub „Kentaur“ ima oko 30 članova, koji tokom prethodne tri godine osvajaju medalje na domaćim i međunarodnim takmičenjima, te tako, kako je objasnio član Gradskog veća Miodrag Bulajić, na pravi način predstavljaju Kikindu. – Mi kao Grad smo dodelili ovaj prostor da bi takmičari Streličarskog kluba „Kentaur“ mogli vredno da rade, vežbaju i održavaju ovakva takmičenja i na taj način Streličarski klub ne treba da brine za budućnost jer u svojim redovima ima talentovanu, darovitu decu, ali i mogućnost da na ovaj način postiže dobre rezultate – rekao je Bulajić.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *