OFK „Kikinda 1909“: Prelazni rok završen, manje igrača, cilj isti

OFK „Kikinda 1909“: Prelazni rok završen, manje igrača, cilj isti

379
0
Deli

Prvaci jesenjeg dela sezone Vojvođanske lige – istok OFK „Kikinda 1909“ počeli su pripreme za prolećni deo takmičenja svakodnevnim treninzima i kontrolnim utakmicama. U prelaznom roku, ostali su bez sedam igrača, a doveli su tri pojačanja.

20180212_153719Trener OFK „Kikinda 1909“ Slobodan Živkov, kako je rekao, nije zadovoljan rezultatima prelaznog roka.  – Kad je kvantitet u pitanju u velikom smo deficitu, imamo mali fond igrača, što nije dobro svakako, ali nas položaj na tabeli obavezuje da nastavimo sa dobrim igrama iz jesenjeg dela i rezultatima. Mi ćemo se svakako potruditi kao i jesenas da pružamo što bolju partiju i da pokušamo što više da pobeđujemo, ali svi smo svesni da će to ovoga puta biti teško – rekao je Živkov.

Međutim, kako je on istakao, poztivno je to što je kostur ekipe sačuvan. – Igrači koji su bili okosnica ekipe u prvom delu prvenstva, ti su i dalje tu. Ali jednostavno će nam biti problem klupa, imaćemo mali izbor igrača na klupi, a prvenstvo je dugo. Ima 15 utakmica da se igra – rekao je trener.

Igrač OFK „Kikinda 1909“ Nebojša Đukić rekao je da je većina momaka trenirala u zimskom periodu i da se svi dobro snalaze. – Žao mi je što su ovi momci otišli, naravno da nam nedostaju, ali atmosfera u timu je i dalje prava. Mislim da će ovo biti jedna divna sezona. Ambicije nisu manje, ni kluba, ni uprave, ni igrača. Svi stojimo iza toga i što god se desilo, borićemo se do kraja, pa neka najbolji uđe u viši rang – rekao je Đukić.

OFK „Kikinda 1909“ na tabeli trenutno deli prvo mesto sa ekipom iz „Vršca“. Prema oceni trenera, upravo ta ekipa predstavlja i najozbiljnijeg kandidata za prvo  mesto i najtežeg protivnika u predstojećoj borbi za prelazak u viši rang takmičenja. Što se tiče klubova sa područja grada Kikinde, kako je rekao Živkov, „Sloboda“ i „Kozara“ su se pojačale u odnosu na jesnji deo prvenstva, te će i utakmice sa njima biti izazovne.

Prolećni deo sezone fudbaleri „Kikinde 1909“ započinju utakmicom u Srpskoj Crnji protiv ekipe „Budućnost“, 10. marta 2018. godine.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *