OKI “Feniks” osvojio Prvenstvo Mađarske

OKI “Feniks” osvojio Prvenstvo Mađarske

141
0
Deli

Odbojkaški Klub Invalida (OKI) “Feniks” osvojio je Prvenstvo Mađarske u sezoni 2017/18. Nakon dve bronze i pet titula vicešampiona “Feniksovci” su uspeli da se popnu i na najvišu stepenicu pobedničkog postolja u “Bajnokšagu”.

Šampionska titula izborena je u jubilarnoj desetoj godini postojanja OKI “Feniksa” nakon što su pobedili ekipu “Njiređhaza SC” u poslednjoj utakmici Bajnokšaga rezultatom 3:2.

Branislav Dragin, strateg i trener “Feniksa”, čestitajući svojim igračima nije krio zadovoljstvo zbog ostvarenog uspeha. – Možemo da prepričavamo koje smo probleme imali, kako i zašto je sve to bilo teško, kroz šta smo sve prolazili, kako smo propustili neke ranije polušanse, kako smo uspeli da dva od tri puta u Prvenstvu pobedimo tim koji je 27 puta bio Prvak Mađarske, kako smo devet godina radili i napredovali da dočekamo ovaj dan. Sve se to zaboravi kada se postigne uspeh – rekao je Dragin.

Za OKI “Feniks” su ove sezone nastupali Anđelov, Brandić, Budurin, Debeljački, Dragan, Đapa, Đuričin, Marić, Mihaljčić, Milošev, Sabo, Setorić, Vlajkov i Zavišin.

Kapiten ekipe “Feniks” Dragiša Brandić, prisećajući se finalne utakmice, rekao je da su zaigrali odlučno i utakmicu završili na najbolji mogući način. – Ova titula mi je izuzetno draga, a prijem pehara i zlatne medalje su oni trenuci zbog kojih je toliko lepo baviti se sportom. Posebno kada znam da je to sedeća odbojka – rekao je Brandić.

Zbog nepstojanja domaćeg ligaškog sistema takmičenja, OKI “Feniks” je 2010. godine prihvation poziv za učešće u mađarskoj ligi. Feniksovci su složni u oceni da veliki deo svog napretka u ovom sportu duguju mađarskom savezu sedeće odbojke i timovima koji su ih prihvatili kao svoje.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *