“Oldtajmeri su bolji, jer imaju harizmu i dušu” : održana izložba vanvremenskih...

“Oldtajmeri su bolji, jer imaju harizmu i dušu” : održana izložba vanvremenskih četvorotočkaša na Trgu

187
0
Deli

Izložba starovremenskih vozila po prvi put, na kikindskom Trgu okupila je veliki broj naših sugrađana koji su sa velikim uzbuđenjem posmatrali neke od najskupljih četvorotočkaša koji su zasigurno obeležili jedno vreme:

,, Ovaj reli počeli smo u utorak u Beogradu kada se okupilo 8 ekipa iz Slovenije, 2 ekipe iz Hrvatske i dosta domaćih ekipa iz Beograda pa čak i iz Vranja,  tako da smo zaista bili međunarodna ekspedicija od 22 ekipe. Krenuli smo iz Beograda, preko Kladova, onda smo krenuli putem Rumunije. Bilo je veoma zanimljivo, ceste su malo bile čudne pa smo sa oprezom vozili. Tokom posete Kikindi, svratili smo i do “Terrinog” Muzeja. Oldtajmeri su bolji u odnosu na modernija vozila  zbog svoje harizme, jer imaju dušu ” – izjavio je Jankov Ratnik iz Ljubljane, predsednik Slovenačkog saveza starovremenskih vozila.

,, Veoma mi je drago što se ova jedinstvena izložba dešava na kikindskom Trgu, a broj učesnika i samih posetilaca pravi je pokazatelj da je ovo jedan lep, zanimljiv i interesantan događaj. Posebno bih istakla rad Kulturnog centra koji u zadnje vreme nas iznenađuje prelepim i atraktivnim kulturnim događajima i oseti se nova energija u funkcionisanju Kulturnog centra. Nadam se da će naši sugrađani dugo pamtiti ovu izložbu” – izjavila je zamenica gradonačelnika Kikinde Bosiljka Srdić.

,, Imali smo tu čast da organizujemo jedan veoma lep reli dugačak oko 1200 kilometara kroz Rumuniju, Srbiju gde ovde praktično i završava svoje putovanje. Uspeli smo da organizujemo tri Saveza bivše Jugoslavije: hrvatski i slovenački. Publika je veoma lepo reagovala videvši neka od najskupljih vozila u svetu, i to su na neki način i umetnička dela, jer i vozila su se nekada pravila od gline a potom i makete, a u prilog svemu tome svedoči i veoma lepa izložba u galeriji “Terra” – rekao je Dalibor Ružić ispred Srpskog saveza za istorijska vozila.

,, Zaista se ne sećam kada je poslednji put izložba oldtajmera organizovana kod nas ili u nekoj užoj blizini Kikinde. Meni je zaista drago što smo uspeli da napravimo jedan ovakav događaj za naše sugrađane koji su se zaista u velikom broju odazvali našem pozivu da prisustvuju ovoj jedinstvenoj izložbi. Nakon što su u večernjim satima prešli granicu Nakovo-Lunga , došli su u naš grad gde su izložili svoja vozila” – izjavio je Marko Markovljev, organizator programa kikindskog Kulturnog centra.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *