Omladinski bokserski klub „Kikinda“ najbolji u Vojvodini

Omladinski bokserski klub „Kikinda“ najbolji u Vojvodini

701
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Omladinski bokserski klub (OBK) „Kikinda“ proglašen je za najbolji klub Bokserskog saveza Vojvodine zahvaljujući postignutim rezultatima na Prvenstvu Srbije. U ukupnom plasmanu državnog prvenstva OBK „Kikinda“ bio je drugoplasirani, a bokseri kikindskog Kluba osvojili su tri zlatne i tri srebrne medalje.

Kako je objasnio predsednik kikindskog bokserskog kluba Milan Škapik na državnom prvenstvu nastupilo je sedam boksera „Kikinde“, ali u sastavu iz opravdanih razloga nisu bila tri državna prvaka. – Bez tri državna prvaka otići na Prvenstvo i vratiti se sa ovakvim uspehom mogu samo da kažem svaka čast našim takmičarima i našem treneru – rekao je Škapik.

Zlatne medalje osvojili su Minja Popov, Luka Nepergaća i Sara Škapik, koja je ujedno proglašena i za njabolju školarku Srbije. Srebrne medalje osvojili su Dragana Golić, Andrijana Bjelović i Sofija Škapik.

CDA_2712-w1024Aktuelni šampion u super teškoj kategoriji u razredu mladih Minja Popov do medalje je stigao nakon dva teška meča. – U drugi sam ušao sa povredom oka. Pobedio sam prekidom u trećoj rundi i tako sam postigao ovaj uspeh. Primljen sam u reprezentaciju, bio sam na pripremama na Zlatiboru deset dana, sad sam se vratio i nastaviću da treniram. Osećaj je super i ponosan sam na sebe. Hvala treneru Borisu, da nije bilo njega i njegove podrške, možda ne bih ni uspeo to – rekao je mladi bokser.

Pored plakete Klubu, priznanje je dobio i Boris Škapik za najboljeg trenera Vojvođasnkog bokserskog Saveza na Prvenstvu Srbije.

Uzimajući u obzir uspeh drugih klubova iz Vojvodine, Milan Kozomora iz Bokserskog saveza Vojvodine rekao je da nije lako osvojiti titulu najboljeg. – Velika mi je čast što sam ovde da iskažem poštovanje takmičarima na njihovom rezultatu, a i Gradskoj upravi, koja je smogla snage i videla da samo ulaganjem u mladost i ulaganjem u decu koja su iz njihovog grada može dati boljitak i tim sredinama i tim gradovima. Pored česitki OBK „Kikinda“ čestitam i Gradskoj upravi što ima viziju da samo to ulaganje u mlade će se isplatiti i donosi puno rezultata. Oni to najbolje vraćaju, kroz medalje – rekao je Kozomora.

CDA_2674-w1024Povodom ostvarenog uspeha OBK „Kikinda“ član Gradskog veća Miodrag Bulajić upriličio je prijem za ove uspešne sportiste. – Rezultate koje su postigli i to što su iznedrili i uspešne reprezentativce šampione sigurno da je na neki način podsticaj veliki da jednim kvalitentim radom, sa puno entuzijazma, volje, energije i ljubavi da dostignu i prestignu svoje sportske uzore. Mi kao Grad ćemo sigurno pružiti maksimalnu podršku ovim mladim takmičarima, jer u ovom kolektivu imamo i takamičara koji će naš Grad predstavljati na Evropskom prvenstvu – rekao je Bulajić.

Prvenstvo Srbije održano je u Valjdevu i Jagodini, a okupilo je preko 288 takmičara iz 73 kluba.

CDA_2704-w1024

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *