Donacijom Kancelarije za mlade od preko 200.000 dinara opremljena kuhinja “Naše kuće”

Donacijom Kancelarije za mlade od preko 200.000 dinara opremljena kuhinja “Naše kuće”

119
0
Deli

Povodom svog jubilarnog desetog rođendana kikindska Kancelarija za mlade je po prvi put organizovala festival urbanog zvuka “Sova fest“. Tom prilikom, na festivalu humanitarnog karaktera prikupljena su značajna novčana sredstva u visini od preko 200.000 dinara namenjena ka centru za pružanje socijalne zašite “Naša kuća” u Kikindi, a prikupljena novčana sredstva  usmerena su ka  opremanju kuhinje ove ustanove i za sve korisnike:

„ Kikinđani su opet pokazali humanost na delu i prilikom održavanja festivala prikupljeno je  nešto više od 200. 000 dinara. Ta sredstva smo usmerili za opremanje kuhinje ustanove „Naša Kuća“. Zamenjene su pločice u kuhinji kao i kuhinjski elementi – frižider, šporet i mašina za pranje sudova. Mi smo počastvovani i drago nam je što smo uspeli da pomognemo ovoj ustanovi.  Potrudićemo se da održimo tradiciju festivala “Sova fest“, koji bi zadržao svoj humanitarni karakter, kako bismo i u narednom periodu mogli da pomognemo pojedincima ili ustanovama iz našeg grada, kojima je ta pomoć potrebna“, saopštio je Dalibor Oličkov,  koordinator Kancelarije za mlade.

Danas smo ovde jer želimo da na najveseliji način ozvaničimo prijem nove kuhinje i da se zahvalimo Kancelariji za mlade pre svega za inicijativi za ovako nešto, a takođe i Gradu Kikindi koji je još jednom pokazao da nas podržava. Ono što je donirano prikupljenim novcem  je nešto što je nama bilo veoma potrebno. Dnevni boravak “Naše Kuće“ ima 26 korisnika koji su svakog dana ovde. Ono što jeste plan je da na osnovu broja zaposlenih primimo i nove korisnike jer imamo i mogućnosti i želje za to“ izjavila je Cecilija Šajber, direktor ustanove “Naša kuća“.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *