Organizatori “Gospojine” u Novom Bečeju najavili najveću posećenost manifestacije do sada

Organizatori “Gospojine” u Novom Bečeju najavili najveću posećenost manifestacije do sada

407
0
Deli

Po 26. put, banatska varoš Novi Bečej i ove godine organizuje vojvođansku manifestaciju “Velikogospojinski dani” od 22. do 27. avgusta, a kao jedna od najvećih manifestacija u regionu sasvim zasluženo nosi epitet prave porodične manifestacije. Čuveni banatski kulinarski specijaliteti, takmičenje u kuvanju riblje čorbe, Revija najlepših paradnih konja i Ulica zanatskog piva samo su deo ove atraktivne manifestacije, najavljeno je na konferenciji u Muzeju ,,Glavaševa kuća” u Novom Bečeju.

Od nekada skromne proslave seoske slave, Novi Bečej obogatio je ovu manifestaciju raznovrsnim sadržajima i interesantnim temama, te je tako, sada već tradicionalno u program uvršten 7. po redu Gospojinski Poljo-fest, kao najveća pod manifestacija Velikogospojinskih dana.

,, U okviru sedmog po redu “Poljo festa” od 23. do 25. avgusta čije je otvaranje planirano za petak sa početkom od 15 časova ćemo odmah održati i panel diskusiju o mladim poljoprivrednicima i najveća šansa srpskog agrara, gde će nam društvo praviti predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodopriverdu i šumarstvo. Nakon toga sledi deo zabavnog karaktera, odnosno takmičenje u upravljanju traktorom i prezentacija poljoprivredne mehanizacije u radu. Veliko interesovanje izazvalo je i jahanje mehaničkog bika za koje je naš sponzor “Agroteh” obezbedio vrednu nagradu. Subota je rezervisana za dan stočara i ove godine očekujemo najveći broj izložene stoke” – izjavio je šef stručnog tima “Poljo festa” Milan Stojšin.

,, Od jedne male varoške manifestacije koju smo započeli davne 1994. godine došli smo do nivoa da smo jedna od pet manifestacija po veličini u Srbiji – treća u Vojvodini i peta u celoj Srbiji. Zahvaljujući izvođačima, ove godine zaista očekujemo nikada veću posetu, a naš zadatak kao domaćinima jeste da se svi osećate dobro i da se lepo provedete” – izjavio je predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović.

 

,, Svakako da je “Velika Gospojina” naša najveća i samim tim najznačajnija manifestacija koja je zaista doprinela da se konstantan broj posetilaca u Novom Bečeju povećava što nam dovoljno govori da imamo dobar rad u oblasti turizma ” – izjavio je  direktor Turističke organizacije Novi Bečej Saša Dujin.

Revija paradnih zaprega koja se održava od 2007. godine, ima poseban značaj za sve posetioce, a sa željom da se sačuva tradicija prezanja paradnih zaprega. Svake godine uoči Velike Gospojine okupljaju se ljubitelji konja i fijakera:

,, Upravo ta manifestacija će se po 26. put, ove nedelje 25. avgusta sa početkom od 13 časova održati Revija paradnih zaprega. Konjički klub “Vranjevo” jedan je je od najstarijih i najmasovnijih klubova kako u Vojvodini, tako i u Srbiji. Povorka kreće prema predivnom keju na Tisi i zaista pripremamo veliki spektakl za samo otvaranje” – izjavio je Miodrag Dujin, predsednik Konjičkog kluba “Vranjevo”.

Sve to uz takmičenje u kuvanju riblje čorbe “Gospojinski kotlić” i “Etno bazara” za sve ljubitelje dobrog zanatskog piva “asflatirana” je i posebna ulica namenjena za sve ljubitelje ovog pića:

,, Ulica zanatskog piva održava se po treći put, manifestaciju otvaramo već u četvrtak, od 18 časova kada će i biti otvorene kapije ulice zanatskog piva. Zanatsko pivarstvo je u razvoju u Srbiji, i u celom svetu, popularna novotarija i mogu slobodno da kažem da će ove godine zasijati u punom sjaju jer imamo 20 prijavljenih malih kućnih pivara koje se bore da naprave pivo što većeg kvaliteta. U ulici zanatskog piva moći ćete da probate 80 različitih ukusa piva – od svetlih, tamnih, do karamelizovanih, imamo i one sa voćnim aromama, a ni jedno pivo nije iste boje, istog ukusa i mirisa i svi koji dođu trebali bi da probaju što više piva a da odu kući trezni” – istakao je Dragan Vukotić iz Agencije “Bin marketing”.

Najvernija i najslađa publika na “Gospojini” su najmlađi, te će  i oni takođe imati svoje mesto na ovoj manifestaciji  i to na adresi “Dečije ulice” i “Avlije zabavlije”, a novobečejski spektakl dopuniće svakako i dolazak Rečne flotile Vojske Srbije kao i koncerti poznatih izvođača. Jedan od njih, nastupiće u nedelju, kada se i očekuje najveća gužva, a reč je o trubaču Dekiju Petroviću:

,, Lako je “podići” ljude na Zlatiboru, Užicu, Čačku, ali mislim da sam prvi trubač Srbije koga su ljudi iz ravnice zavoleli. Imali smo dosta uspešnih koncerata u Vojvodini i zaista jedva čekam nedelju da se dokažemo i u Novom Bečeju” – izjavio je muzičar Dejan Petrović.

Koncertni program otvoriće Zvonko Bogdan svojim nastupom u petak, 23. avgusta sa početkom od 22 časa, a dan kasnije na veliku binu kročiće tri rok benda – mađarski Pokolgep, Hladno pivo i grupa Van Gogh. Nedelja je rezervisana za opšte narodno veselje koje će prirediti Dejan Petrović sa svojim Big Bendom, nakon koga će, po prvi put na “Gospojini” nastupiti i pevačica Svetlana Ceca Ražnatović.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *