Organizovan jednodnevni izlet za mlade u Beogradu povodom Međunarodnog dana mladih

Organizovan jednodnevni izlet za mlade u Beogradu povodom Međunarodnog dana mladih

90
0
Deli

Povodom dana obeležavanja Međunarodnog dana mladih, 12.avgusta, organizovan je jednodnevni izlet, koji je upriličen za  40 mladih volontera, najboljih učenika i članova omladinskih organizacija sa teritorije grada Kikinde. U organizaciji kikindske “Kancelarije za mlade” naši najuspešniji mladi sugrađani  posetiće Muzej iluzija, Avalski toranj, Kalemegdan i Hram Svetog Save u Beogradu.

Putujemo u Beograd, a izlet je upriličen za volontere “Kancelarije za mlade“, zatim najbolje učenike srednjih i osnovnih škola i članove omladinskih organizacija poput „Proka S. Plavi“ i „Proka Sredojev“. Ideja je da danas obiđemo Muzej iluzija, koji je veoma atraktivan mladima, zatim Avalski toranj, Kalemegdan, Hram Svetog Save. Ekskurzija ima dva cilja: prvi cilj je edukativni , da se nauči nešto više o našoj prestonici i našoj istoriji što se nije znalo do sada, a drugi cilj je međusobno druženje i razmena iskustava. Sa nama će biti danas i učenici završenog osnovnog obrazovanja koji sada upisuju srednju školu,  a i srednjoškolci koji su sada u toku ili su završili srednju školu. Zahvalio bih se gradu Kikindi koja je podržala ovu aktivnost „Kancelarije za mlade“, obrazložio je Dalibor Oličkov, koordinator “Kancelarije za mlade“.

Organizovanje ekskurzije ovakvog tipa veoma mi se dopada, s obzirom da sam već dve godine u Kancelariji. Veoma volim da putujem. Biti član “Kancelarije za mlade“ dosta je zabavno.  Mislim da bi mladi trebali više da se druže međusobno, van interneta i društvenih mreža“, rekla je Milica Đukić, volonterka “Kancelarije za mlade“.

 

 

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *