Osnovci pokazali šta znaju o saobraćaju

Osnovci pokazali šta znaju o saobraćaju

253
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Takmičenje “Šta znaš o saobraćaju” za učenike sa područja grada Kikinde održano je danas, 21. aprila, u Osnovnoj školi “Feješ Klara” u Kikindi. Najboljih šestoro osnovaca plasiralo se na regionalno takmičenje, koje će u maju biti organizovano u Senti.

Gradsko takmičenje okupilo je 68 najuspešnijih učenika osnovnih škola sa područja grada. Oni su se takmičili u teorijskom delu rešavanjem saobraćajnih testova, kao i u vožnji bicikala na poligonu spretnosti, odnosno na poligonu koji sumulira saobraćajne situacije sa kojima se susreću u svakodnevnom životu.

CDA_4380-w1024Siniča Grastić direktor AMSS Kikinda objasnio je da rezultati testova pokazuju koliki je stepen znanja dece o saobraćaju. – Koliko sam čuo od prosvetnih radnika u program nastave će se sad ubaciti i obuka i edukacija dece iz poznavanja saobraćaja, kao neki propratni predmet, tako da će se kod dece još poboljšati znanje o saobraćaju i poznavanje saobraćajnih propisa i ja očekujem da će tek tu da se pokažu pravi rezultati. Ovo je više neko testiranje koliko su deca sposobna samostalno da se kreću u saobraćaju – rekao je Grastić.

Ovogodišnje takmičenje “Šta znaš o saobraćaju” 49. je po redu, a u Kikindi ga organizuju Auto-moto savez Srbije i Gradska uprava Grada Kikinde.

CDA_4375-w1024Prema rečima člana Gradskog veća Milivoja Linjačkog održavanje ovog takmičenja je korisna stvar. – Mi smo ove godine počeli projekat preko Saveta za bezbednost saobraćaja izradu Strategije za bezbednost saobraćaja, koja nam je u samom startu pokazala da su najugroženiji učesnici u saobraćaju u vremenskom dobu od 15 do 30 godine. Tako da mislim da je ovo veoma pametno što organizujemo kako bi osnovci naučili saobraćajne propise kako Zakon nalaže i da se u saobraćaju kreću na jedan bezbedan način – objasnio je Linjački.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *