Osnovna škola u Sanadu dobila digitalnu učionicu

Osnovna škola u Sanadu dobila digitalnu učionicu

1560
0
Deli

Prvacima u Osnovnoj školi “Jovan Popović” u Sanadu lekcije iz predmeta srpski jezik, matematika, svet oko nas, muzička i likovna kulturu od ove školske godine biće prezentovane i uz pomoć digitalnih udžbenika. Naime, ova škola jedna je od dve hiljade koje su se priključile projektu “Digitalna učionica”, namenjenog učenicima prvih i petih razreda. Digitalne učionice dobile su neophodnu opremu za realizaciju nastave, a učiteljice i nastavnici prošli su odgovarajuću obuku. Zahvaljujujući savremenoj opremi i elektornskim udžbenicima nastava u digitalnim kabinetima je interaktivna i đacima zanimljiva, što je pokazao i prvi čas u Sanadu.

Učiteljica Jelica Bačkuljin u razredu ima 14 đaka prvaka, koji su pokazali veliko interesovanje za elektronsku nastavu. Prema njenim rečima, benefiti digitalne učionice su višestruki. – Mi možemo mnogo više da uradimo na času. Takođe, kod prvaka je vrlo važna vizuelna percepcija, a to nam pružaju digitalni udžbenici, jer se na belom platnu projektuje sve i oni mogu lepo da vide. Pored toga, stiču znanja i o tehnologiji, jer određene zadatke u digitalnom udžbeniku rešavaju na času – rekla je učiteljica.

Elektronski udžbenici koristi se u nastavi uporedo sa štampanim, klasičnim, udžbenicima. S tim što je, prema oceni učiteljice Bačkuljin, kombinovanjem oba, nastava praktičnija. – Deca imaju ispred sebe bukvar, a ono na šta treba da obrate pažnju pokažem im na projektovanoj slici na belom platnu. Naravno, imamo i vežbe za razvijanje motorike ruku, vežbanje rukopisa i snalaženje u rečenici. Oni u udžbenicima i dalje podvlače i pišu – objasnila je učiteljica.

Uvođenje digtalne učionice u Sanadu, prema rečima direktorice Zorice Bugarčić Čeleketić, doprinosi povećanju obrazovnog efekta. – Pisanje i brisanje napisanog na tabli nekada je oduzimalo vreme na času. Uz pomoć audio i vizuelnih efekata nastava je zanimljivija, učenicima drži pažnju i više su angažovani na času. Ovo je mala škola u maloj sredini, ali smo moderni i savremeni – rekla je direktorica.

Projekat “Digitalna učionica” predstavlja inicijativu Vlade Srbije, koju sprovodi Ministarstvo prosvete. Osnovna škola “Jovan Popović” odazvala se i drugom pozivu Ministartva kako bi jedna učionica i u Čoki dobila digitalni kabinet.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *