Otvoren 36. Memorijalni džudo kup ,,Kikinda 2019″ i 11. Memorijal ,,Dragan Ciganović...

Otvoren 36. Memorijalni džudo kup ,,Kikinda 2019″ i 11. Memorijal ,,Dragan Ciganović Ciga”

168
0
Deli

Danas je u hali sportskog centra ,,Jezero” otvoren 36. Međunarodni džudo kup ,,Kikinda 2019″ i 11. Memorijal ,,Dragan Ciganović Ciga u okviru kojeg se takmiči više od 500 džudista  iz 46 klubova iz Srbije ali i gostiju iz Rumunije, Bugarske,  Mađarske,  Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Poljske, Makedonije i Ukrajine. Ispred Gradske uprave Milivoj Linjački rekao je da je za grad Kikindu veoma značajno održavanje ovakvog turnira:

 

 

 

 

 

 

,,Mi kao grad Kikinda imamo već dugogodišnju tradiciju koje svakako i pokazuje broj održanih džudo kupova koje imamo u Kikindi, to je već 36. put da se održava u kontinuitetu, a 11. Memorijal ,,Dragan Ciganović Ciga”. Zasluženo je što je Memorijal nazvan po čoveku koji je ceo svoj život podredio i predao džudou, veoma je  zaslužan za razvoj džudoa u Kikindi. Gradu Kikindi je veoma značajno da imamo ovakav jedan turnir, jer smo zbog tog značaja i podržali trening kamp u vidu finansijskih sredstava, i lepo je kada smo domaćini jednog ovakvog kupa na kojem učestvuje preko 500 mladih” – izjavio je Linjački.

Svetislav Vukmirica organizator turnira istakao je da je i ove godine uspešno realizovan ovakav turnir i da je ove godine norma prebačena jer učestvuju takmičari iz 11 država:

,, Naši prijatelji iz 11 država su došli u Kikindu, takmičiće se ovde danas i sutra, očekuje se preko 500 takmičara,a od ponedeljka do srede se održava 15. Međunarodni trening kamp gde će se okupiti oko 300 takmičara iz svih uzrasnih kategorija, što je izuzetno za razvoj džudoa u Srbiji, a samim tim i u Kikindi” – rekao je Vukmirica dodavši da na ovakvoj vrsti turnira stasavaju mladi borci  koji sutra postaju pravi šampioni i sklapaju se nova prijateljstva.

 

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *